Golubović: Cilj je ostanak u eliti, ubrzo ćemo sjesti i razgovarati o novom ugovoru

Golubović: Cilj je ostanak u eliti, ubrzo ćemo sjesti i razgovarati o novom ugovoru · Intervju

A. Beganović

Pripreme premijerligaških klubova za drugi dio sezone polako ulaze u završnicu. Do nastavka sezone ostalo je još dvadesetak dana, a treneri ekipa sasvim sigurno će u završnoj fazi raditi na uigravanju ekipa za predstojeća premijerligaška iskušenja.

Po nekoliko prijateljskih mečeva odigrali su svi premijerligaški klubovi, pa tako i Sloboda, čiji cilj je što prije osigurati ostanak u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova.

Jedan od onoh koji je među najzaslužnijim za sasvim solidne partije Slobode u prvom dijelu sezone je i golman Adnan Golubović, koji je za SportSport.ba govorio o svojoj budućnosti, pripremama i očekivanjima u drugom dijelu sezone.

Adnane, prvi dio priprema, onaj najteži je iza vas.

"Upravo tako, onaj dio koji mi fudbaleri najamnje volimo je završen i sada slijedi uigravanje ekipe. Mislim da smo dobro odradili ovaj dio pripreme, odigrali smo i par prijateljskih mečeva i mislim da polaka hvatamo optimalnu formu za nastavak sezone".

U prvom dijelu sezone imao si nekoliko izvanrednih partija, koliko je za tvoje dobre predstave zaslužan nekadašnji reprezentativac naše zemlje, a danas trener golmana Slobode, Mirsad Dedić.

Oglasi

"Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku raditi sa Dedićem. Svakako da je za formu golmana on najzaslužniji i mislim da nikog u klubu nismo razočarali. Radi se naporno, pogotovo u ovom dijelu priprema, ali siguran sam da nas Dedić neće štediti ni u nastavku priprema".

U prvom dijelu sezone s obzirom na sva dešavanja, Sloboda je bila jedno od najprijatnijih iznenađenja. Šta možemo očekivati u nastavku sezone?

"Nastavljamo tamo gdje smo stali. Nećemo mnogo gledati u budućnost, nego ćemo se fokusirati na svaki naredni meč. Naš je cilj što prije osigurati ostanak u društvu najboljih i mislim da ćemo ga ispuniti, a ako se ukaže prilika za nešto više, znat ćemo je iskoristiti".

U prvom dijelu sezone branio si na sedamnaest mečeva, a na nekoliko od njih bio si najbolji pojedinac. Možeš li ponoviti svoje dobre partije i u drugom dijelu sezone?

"Naravno da mogu. Zadovoljan sam kako sam branio u prvom dijelu sezone, no i siguran da će naši navijači najbolje od mene tek vidjeti. Vjerujem da ću svojim dobrim partijama ekipi dati sigurnost, zapravo to mi je cilj. Želim da su u svakom momemntu sigurni u mene".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju sezone ističe ti ugovor sa Slobodom. Da li se razgovoralo o novom?

"Bilo je nekih nagovještaja, odnosno priča o novom ugovoru, ali još ništa konkretno. Ne zamaram se previše, no vjerujem da ćemo ubrzo sjesti i pokušati dogovoriti nastavak saradnje. Mnogo toga zavisi i od ambicija kluba, da li će se naši ciljevi i stavovi biti, da tako kažem, na istoj talasnoj dužini. Meni je u Tuzli lijepo, Sloboda je veliki klub, ali vidjet ćemo šta i kako dalje. Sve opcije su otvorene".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slobodas
Jedan od najboljih golamana u Slobodi poslije rata
7 1
Probisvjet
Dobar golman.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi