Sloboda i Radnik dobili licence za sudjelovanje u Premijer ligi BiH

Naknadno

Sloboda i Radnik dobili licence za sudjelovanje u Premijer ligi BiH · Saznajemo

E. Škorić

Prvostepena komisija je donijela odluku da je FK Sloboda Tuzla ispunio uslove za dobijanje licence za sudjelovanje u Premijer ligi naredne sezone. Licencu je naknadno dobio i FK Radnik.

Licencu za Premijer ligu BiH ranije su dobili Sarajevo, Široki Brijeg, Borac, Zrinjski, Tuzla City, Željezničar, Krupa i Velež, objavio je Nogometni savez BiH.

Mladost DK i Olimpik nisu dobili licence, dok je prvostepenska komisija nakon pregleda dodatne dokumentacije donijela odluku o izdavanju licence za Slobodu i Radnik.

Licencu za sudjelovanje u Uefinim klupskim natjecanjima dobili su Sarajevo, Široki Brijeg, Borac, Zrinjski, Tuzla City, Željezničar i Velež.

Licencu za sudjelovanje u Uefinoj Ligi prvaka za žene za sezonu 2021./22. dobio je i ŽNK SFK 2000 iz Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U skladu s odredbama pravilnika o licenciranju klubova Nogometnog saveza BiH klubovi imaju pravo uložiti žalbu drugostupanjskoj komisiji za licenciranje u roku od osam dana od dana prijema pisanih odluka.

U međuvremenu, Sloboda danas igra od 18 sati meč na Koševu protiv Sarajeva, ali je tuzlanski tim u prošlom kolu nakon pobjede nad Olimpikom na Tušnju obezbijedio ostanak u Premijer ligi.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Izdao im Vico da odigraju pametno do kraja ;)
6 10
Ajax11
Zato mora Sloboda da parkira autobus pred golom….
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi