Hoće li Sloboda napokon slaviti? "Mi kad kažemo Leotar, odmah pomislimo..."

Trener Tuzlaka Amir Spahić najavio duel na Tušnju

Hoće li Sloboda napokon slaviti? "Mi kad kažemo Leotar, odmah pomislimo..."

Edmir Škorić

Sloboda će u subotu u terminu od 15 sati ugostiti Leotar u jednom od derbija donjeg dijela tabele.

Tuzlaci odavno čekaju na pobjedu, pa je prava prilika da sutra na Tušnju prekinu jednu lošu seriju, pošto im u goste dolazi Leotar, koji je smješten dva mjesta niže na tabeli i ima dva boda manje.

Sve u svemu, ova utakmica uveliko može da odredi sudbinu jednog ili drugog kluba kada je u pitanju borba za opstanak, ali u Tuzli su uvjereni da će oni na kraju slaviti.

Trener Amir Spahić najprije je na press konferenciji pohvalio Posušje za gostoprimstvo, osvrnuo se na taj meč, a onda se okrenuo Trebinjcima.

"Mi kad kažemo Leotar, odmah mislimo da je to jedna slabija ekipa, ali kao što znate imaju sedam-osam vrhunskih igrača poput Arežine, Aćimovića, Govedrice, Todorovića, koji su osvajali titule i znaju da se nose s pritiskom. Posjeduju kvalitet, igraju jako dobro u drugom dijelu sezone. Nadam se da su igrači svjesni važnosti utakmice i nadam se napokon našoj pobjedi poslije 20 utakmica", rekao je Spahić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naglasio je Spahić i da ima problema u ekipi zbog suspenzija i povreda, ali ističe da se to polako "čisti" i da se ekipa kompletira u važnom, završnom dijelu sezone.

Novinarima se obratio i mladi prvotimac Tarik Kapetanović, koji je istakao da je svjestan važnosti ove utakmice i takođe se nada pobjedi njegove ekipe kako bi se mirnije ušlo u odlučujući dio prvenstva.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fukaraslana
Pibjeda i samo pobjeda . Sutra svi na Tusanj i pobjeda
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti