Sloboda nakon velike borbe savladala Krupu
Kadetska ekipa Slobode ostvarila je novu pobjedu na Tušnju

9. kolo Elitne lige za kadete

Sloboda nakon velike borbe savladala Krupu

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 9. kola Elitne lige za kadete svoj susret su odigrali Sloboda i Krupa na Vrbasu. Nakon velike borbe pobjedu su odnijeli domaći fudbaleri rezultatom 2:1 (1:1). 

Od prvog sudijskog zvižduka viđena je velika borba gdje su i jedna i druga ekipa davale sve od sebe kako bi što prije stigle do vodstva.

U 19. minuti nakon jedne sjajne akcije domaćih fudbalera Almin Mujčinović sjajnim udarcem dovodi Slobodu u vodstvo.

Do poluvremena uspjeli su gosti izjednačiti nakon greške Slobodine odbrambene linije. Igrala se 32. minuta, a strijelac izjednačujućeg gola bio je Amar Tahrić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Nastavak susreta donio je dosta bolju igru izabranika Denisa Karića koji su svoju terensku inicijativu krunisali u 59. minuti kada je za 2:1 pogodio Adi Alić.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, te su domaći fudbaleri osvojili su nova tri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi