Sloboda ne izlazi iz krize: U pet utakmica samo dva boda
U jednom trenutku se počelo glasno govoriti o Evropi u Tuzli, ali sada je Sloboda zaista daleko od toga, pošto je ušla u ozbiljnu krizu rezultata

Na Tušnju se govorilo o Evropi, ali...

Sloboda ne izlazi iz krize: U pet utakmica samo dva boda

Edmir Škorić, foto: Emir Dindić

Prije nekoliko sedmica sve je u Slobodi bilo divno i krasno, ali posljednji rezultati itekako mogu da zabrinu sve na Tušnju.

Pred sami početak sezone se nije puno očekivalo od Slobode, ali ona je ipak uspijevala da ostvari neke značajne rezultate, pa je ubrzo postala tim koji bi mogao da se uključi u borbu za Evropu.

I ta Evropa se naglas spominjala u Tuzli, ali euforija je splasnula, a rezultati nisu danas ni pribižno dobri kao, recimo, sredinom osmog mjeseca.

U zadnjih pet utakmica je Sloboda osvojila samo dva boda. Nakon boda na Grbavici, kao da je umor sustigao izabranike Zlatana Nalića, pa su usijedila tri poraza - od Zrinjskog, Zvijezde 09 i Sarajeva, a da stvar bude još gora, u tim mečevima Tuzlaci nisu postigli nijedan pogodak.

I danas se očekivala pobjeda nad Tuzla Cityjem, ali duel s gradskim rivalom crno-crveni su odigrali slabo, osvojili samo bod iako su poveli s 1:0, a sada još slijede teški dueli u Krupi, pa sa Širokim na Tušnju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nastavi li se slaba forma i loši rezultati, ne samo da će Evropa biti predaleko, nego možda i opasna zona previše blizu.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
Šta veli Di Francesco?
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi