Sloboda nije izdržala na Pecari, Široki u četvrtfinalu

Široki prošao u četvrtfinale

Sloboda nije izdržala na Pecari, Široki u četvrtfinalu

E. Škorić

Široki Brijeg je i treći put odmjerio snage sa Slobodom u svega sedan dana.

Dvaput je Sloboda slavila s 1:0 na Tušnju, a na Pecari je Široki slavio s 2:0 i tako je prošao u četvrtfinale. Tim Vlade Jagodića postavio se defanzivno i uspješno se branio nešto manje od 70 minuta, a onda je popustila gostujuća odbrana.

Široki je od početka krenuo dominirati, stvarati šanse, ali je Pirić bio jako raspoložen na gostujućem golu. Poslije brojnih prilika, pravo je čudo da se na rezultat otišlo kod rezultata 0:0.

Nastavak donosi također ofanzivnu igru Širokog i konstante napade na gol Slobode, a Krstanović je promašio najbolju šansu, da bi se iskupio u 69. minuti.

Kostić je skrivio penal, a Krstanović konačno pogodio i prekinuo crnu seriju. Do kraja utakmice, obje ekipe su pokušavale jednim golom riješiti pitanje četvrtfinala, a u tome su uspjeli domaći nogometaši.

Pirić je u 82. minuti zabilježio još jednu dobru intervenciju, ali je Menalo odbijenu loptu pospremio u mrežu Slobode, pa je Široki izbjegao penale i proslavio plasman u četvrtfinale.

Široki - Sloboda 2:0 (Krstanović 69 - penal, Menalo 82)

Široki Brijeg: Bilobrk, Pandža, Barišić, Ćorić, Krstanović, Ivanković, Baraban, Wagner, Menalo, Lončar, Bralić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sloboda: Pirić, Kostić, Fatić, Efendić, Krpić, Subić, Lazevski, Mehmedagić, Stjepanović, Todorović, Merzić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi