Sloboda promašila zicer pri vodstvu 2:1, pa izgubila od Sarajeva
Kadeti Slobode mogu da budu razočarani, mogli su možda i do sva tri boda, a na kraju su poraženi od vršnjaka iz Sarajeva

Kadetska Premijer liga

Sloboda promašila zicer pri vodstvu 2:1, pa izgubila od Sarajeva

E. Škorić, foto: E. Dindić

U meču 14. kola Omladinske Premijer lige BiH kadeti Sarajeva su savladali Slobodu s 3:2.

Iako je Sloboda imal 2:1 na poluvremenu, na kraju je Sarajevo preokretom došlo do pobjede i sada se vodećem Željezničaru primakao na sedam bodova zaostatka.

Kadeti Želje imaju 33 boda, Širokog 31, dok kadeti Sarajeva imaju 26 bodova. Sloboda je tek deveta sa 15 bodova.

Azur Trakić je u 10. postigao gol za Slobodu, a Emir Mulaosmanović autogolom dvije minute kasnije Tuzlacima donosi sigurnih 2:0. U 29. minuti je Ammar Đuderija smanjio na 2:1.

Sloboda je imala zicer za 3:1, promašila, a onda je uslijedila kazna i bordo tim sa dva gola do kraja meča stiže do preokreta i važne pobjede. Sejmenović i Fetahović su režirali preokret golovima u 64. i 73. minuti.

Sloboda - Sarajevo 2:3

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Sloboda: Mehić, Dizdarević, Tursunović, Divković, Trakić, H. Beganović, Hukić, Alić, Mujčinović, Begović, Kapetanović.

Sarajevo: Šahinović, Živković, Kečanović, Ćosić, Dževlan, Mulaosmanović, Obuća, Đuderija, Šuvalija, Hajdarević, Hodžić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi