Sloboda bi danas mogla napraviti veliki korak ka ekspresnom povratku u elitni rang bh. fudbala
Sloboda danas ima šansu da Stupčanici pobjegne na šest bodova.

Stupčanica je kiksala

Sloboda bi danas mogla napraviti veliki korak ka ekspresnom povratku u elitni rang bh. fudbala

E. Ganibegović

Nakon kiksa Stupčanice juče, tuzlanska Sloboda danas ima šansu da timu iz Olova pobjegne na šest bodova i približe se cilju, a to je povratak u elitni rang bh. fudbala.

Trenutno je reprezentativna pauza, no ona ništa ne znači klubovima iz Prve lige FBiH koji ovog vikenda igraju utakmice 18. kola.

Jučer su igrane četiri utakmice, a na jednoj od njih je Stupčanica rezultatom 1:0 poražena u Gračanici od domaćeg Bratstva.

Danas se igraju preostale četiri utakmice, a tuzlanska Sloboda ima šansu da se pobjedom odvoji na vrhu i stekne prednost od šest bodova u odnosu na Stupčanicu.

Protivnik Slobode od 18:30 i to na Tušnju biti će ekipa Budućnosti iz Banovića, a tim Zlatana Nalića svakako je favorit na domaćem terenu ma ko dolazio u goste.

Oglasi

Sloboda je u dosadašnjem dijelu sezone slavila na svih osam susreta na domaćem terenu kada su mečevi Prve lige FBiH u pitanju, a navijači tuzlanskog velikana se nadaju da će tako biti i danas. 

Jasno je da ništa neće biti riješeno i ukoliko Sloboda pobijedi, no da će na taj način napraviti veliki korak ka plasmanu u WWin ligu, to svakako hoće.

Čelik u komšijskom derbiju dočekuje Mladost

Tri utakmice se igraju od 18:30 sati, a nakon trominutnog pomračenja uma reprezentacije BiH fudbal se vraća na Bilino polje gdje će Čelik u komšijskom derbiju ugostiti kakanjsku Mladost.

Gornji Rahić biti će domaćin ekipi Goražda, dok će TOŠK u Tešnju ugostiti Zvijezdu iz Gradačca.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Jučer su postignuti sljedeći rezultati:

Bratstvo - Stupčanica 1:0
Rudar - Jedinstvo 0:1
Tomislav - Radnik 1:1
Simm Bau - Gradina 1:1

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1708890612
Sloboda gazi sigurnim koracima ka PL i Nalić je izuzetno mudar čovjek i zna gdje i kako postaviti taktiku , Sloboda ima veliki broj navijača i osjeća se napredak i raspoloženje ekipe. Sretnooo crveno crni i Fukarama želim da danas proslave pobjedu i sa 6 bodova se udalje od Stupčanice.
0 0
Convict
Da je babi damu...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi