Sloboda prati dešavanja u Gračanici, Rudar i Jedinstvo igraju itekako bitan meč
Sa duela Rudara i Slobode u Kaknju

Danas na programu četiri susreta 18. kola Prve lige FBiH

Sloboda prati dešavanja u Gračanici, Rudar i Jedinstvo igraju itekako bitan meč

S. Mlaćo

Nastavlja se takmičenje u Prvoj ligi FBiH.

Danas su na programu četiri meča 18. kola, dok se preostala četiri igraju sutra. Današnji susreti se igraju od 15:30 sati, a u centru pažnje svakako je duel Bratstva i Stupčanice.

Stupčanica stiže kao blagi favorit, u Olovu žele izboriti historijski uspjeh, tj. plasman u Wwin ligu, dok Bratstvo vjeruje da može obradovati svoje navijače.

U dva meča nastavka sezone Bratstvo je upisalo pobjedu i poraz, pa će biti zanimljivo ispratiti dešavanja sa današnjeg meča u live prijenosu na SportSport.

Rudar iz Kaknja se sa tri važna boda vratio iz Goražda. Sada Kakanjci nastavljaju bitku za opstanak, a stiže im direktni konkurent Jedinstvo iz Bihaća. Rudar je u dva meča osvojio četiri boda, ni jesenji prvak Sloboda nije uspjela slaviti Pod Vardom u prvom kolu nastavka sezone, pa težak posao čeka i Bišćane.

Jedinstvo u naredna dva meča gostuje i itekako su Bišćani u teškoj situaciji.

Oglasi

BFK Simm i Gradina će odmjeriti snage u Maglaju. Oba tima su loše krenula u drugi dio sezone. Simm Bau je osvojio tek bod od mogućih šest, dok je Gradina bez bodova.

Ova dva tima su u relativno sigurnoj zoni, bližu se vrhu nego dnu, no eventualni novi kiks ne bi im značio ništa dobro, pa se očekuje otvorena utakmica.

U Tomislavgrad stiže Radnik iz Hadžića. Tomislav teško gubi bodove kod kuće, dok Radnik stiže ohrabren pobjedom nad Čelikom u prošlom kolu (1:0).

Tomislav je tokom zimske pauze ostao bez nekoliko veoma bitnih igrača, ali na petoj je poziciji i u Tomislavgradu i nemaju razloga za brigu.

Raspored današnjih mečeva 18. kola Prve lige FBiH:

FK Rudar Kakanj - NK Jedinstvo

BFK Simm Bau - OFK Gradina

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Bratstvo - NK Stupčanica

HNK Tomislav - FK Radnik Hadžići

Top Komentari

user1708890612
Ipak mislim da ce meč u Olovu možda i dati ime novog premijer ligaša ili će zadnje kolo odlučiti. Sretno i samo sportski..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi