Kreće nova sezona i na Tušnju: Sloboda čeka novog člana Premijer lige

Rudar gostuje u Tuzli

Kreće nova sezona i na Tušnju: Sloboda čeka novog člana Premijer lige

Midhat Šljivak

Tuzlanska Sloboda novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine otvara domaćom utakmicom protiv Rudara iz Prijedora.

Crveno-crni su prošle sezone nekoliko kola prije kraja osigurali mirnu završnicu prvenstva. Rukovodstvo kluba je Mladenu Žižoviću dalo povjerenje i u novoj sezoni, a prvi izazov je novi bh. premijerligaš Rudar.

Mladen Žižović i trener Rudara Nikica Milenković odabrali su postave za današnji meč, a odlučili su se za ove igrače.

FK Sloboda: Bukvić, Jusić, Ćivić, A.Beganović, DŽ.Beganović, Kurtalić, Karišik, Alić, Maksimović, Osmić, Predragović.

FK Rudar: Topolović, Pekija, Pavlović, Clerismario, Burazor, Dojčinović, Sajak, Amoah, Jakupović, Smajić, Redžić.

Sloboda i Rudar su u prvenstvu Bosne i Hercegovine odigrali ukupno 10 duela, a za nijansu je uspješniji tuzlanski tim koji ima pet pobjeda. Rudar je sa druge strane ostvario četiri pobjede, a samo jedan meč je završen bez pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Glavni sudija današnjeg meča je Mateo Musa iz Čutluka. Pomoćnici su mu Jure Musa (Čitluk) i Božidar Rustić (Gradiška), dok je četvrti sudija Benjamin Deljković iz Sarajeva.

Sloboda je apsolutni favorit u ovom meču. Kladionica Mozzart vam omogućava klađenje na ovaj meč, a opkladu OSTAVITE OVDJE.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

_admirr.x
Hajmo crveno-crniii
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi