Sloboda savladala Borac na Tušnju

Omladinska Premijer liga za juniore 17.kolo

Sloboda savladala Borac na Tušnju

Emir Dindić, foto: Emir Dindić

U okviru 17.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za juniore na Tušnju su se sastale domaća ekipa Slobode i gostujuća ekipa Borca iz Banja Luke. U jednoj zanimljivoj utakmici slavili su domaći fudbaleri rezultatom 2:1 (1:0). 

Odlično je počelo za domaće fudbalere, pošto je u drugoj minuti nakon jedne sjajne akcije Slobodu u vodstvo dovodi Eldin Omerović.

Do poluvremena igralo se čvrstvo i sa jedne i sa druge strane, rezultat se nije mjenjao.

Drugo poluvrijeme sjajno otvaraju domaći fudbaleri, te nakon sjajne akcije u 46. minuti Saša Maksimović udvostručuje vodstvo popularnih crveno-crnih i nastavlja golgetersku seriju.

Poslije drugog primljenog gola gosti iz Banjaluke zaigrali su nešto angažovanije pa su u 63. minuti preko Nikole Turanjina smanjili vodstvo domaćih fudbalera na 2:1. D o kraja se rezultat nije mijenjao, pa su tako domaći fudbaleri upisali vrijedna tri boda.

Sloboda - Borac 2:1 (Omerović 2, Maksimović 46/ Turanjanin 62)

Sloboda: Glušac, Karić, Devedžić, Čičkušić, Beganović, Omić, Maksimović, Kurtalić, Hodžić, Kovačić, Omerović.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Borac: Bajić, Dubravac, Grahovac, Javorac, Arsić, Burgić, Turanjanin, Kuruzović, Martić, Bosnić, Nenad.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi