Sloboda ima sve u svojim rukama: Hoće li pretposljednje kolo dočekati u sigurnoj zoni?

Zadatak nije nimalo lagan

Sloboda ima sve u svojim rukama: Hoće li pretposljednje kolo dočekati u sigurnoj zoni?

E. Ganibegović, foto: E. Dindić

Danas 31. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine zatvaraju Sloboda i Široki Brijeg. Za oba tima je ova utakmica od izuzetne važnosti.

Sloboda ovaj meč dočekuje na posljednjem mjestu na tabeli s 29 bodova, dva manje od Leotara i Tuzla Cityja. 

To znači da bi tuzlanski tim u slučaju pobjede nad Širokim Brijegom skočio na 10. mjesto s 32 boda i do kraja sezone bi odlučivao sam o sebi.

S druge strane će biti Široki Brijeg koji itekako zna po šta dolazi na Tušanj, s obzirom na to da je i klub s Pecare u borbi za Evropu. 

Ako hercegovački tim danas osvoji tri boda, ovo kolo će završiti kao 4. u ligi s 48 bodova, bodom manje od Sarajeva koje je treće, tako da se itekako imaju čemu nadati.

Podsjetimo, četvrto mjesto u ligi će voditi u Konferencijsku ligu samo ako Zrinjski u srijedu osvoji kup, dok će prva tri u Evropu uz Velež, ako Rođeni odbrane trofej.

Oglasi

Što se tiče Slobode, ostalo bi im onda gostovanje Borcu i domaći duel protiv Željezničara. Dvije izuzetno teške utakmice u kojima neće biti favoriti, ali bi im svejedno mnogo značilo kada bi mogli odlučivati sami o sebi.

S druge strane, Široki Brijeg do kraja ima odigrati duele protiv Sloge na Pecari i Leotara na Policama gdje će biti favoriti, tako da bi otvorili vrata Evrope današnjom pobjedom na Tušnju.

Utakmica je na rasporedu od 17 sati, te ostaje da vidimo kakav će rasplet biti na kraju. Jasno, bod bi opet mnogo više odgovarao Slobodi. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prethodna tri dana odigrano je pet utakmica 31. kola, a postignuti su sljedeći rezultati:

Sloga - Zrinjski 1:3
Velež - Igman 3:3
Sarajevo - Željezničar 2:2
Leotar - Tuzla City 3:2
Posušje - Borac 1:0

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
Nemate pojma ni u koliko sati je utakmica!?
1 0
plemic
poješće ih široki, ako nešto nisu dogovorili.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi