Zlatan Nalić ne mari za rekorde: "Ovdje je jedini cilj ulazak u Premijer ligu BiH"

Zaimović žali za propuštenim šansama

Zlatan Nalić ne mari za rekorde: "Ovdje je jedini cilj ulazak u Premijer ligu BiH"

Eldar Ganibegović, foto: Emir Dindić

Nakon utakmice Slobode i Stupčancie, izjave pred kamerama SportSport.ba portala dali su treneri obje ekipe, Zlatan Nalić i Dženan Zaimović.

Tuzlanska Sloboda je u jednom od dva derbija 6. kola Prve lige FBiH večeras ugostila Stupčanicu i slavila s 1:0 pogotkom Dervišagića.

Nakon utakmice zadovoljstvo nije krio trener tuzlanske ekipe, Zlatan Nalić.

"Šest dana, tri utakmice, ja sam tačno znao da će ova utakmica biti ovakva i zato smo i napravili sastav od prve minute malo drugačije nego što je narod očekivao. Ostavili smo sve obmrambene igrače za drugo poluvrijeme iz razloga što sam znao da će utakmica izgledati ovako kako je izgledala kao što je izgledala u drugom poluvremenu. Tako da svu energiju koju smo uložili, pokušali smo u prvih 45 minuta da postignemo gol i to smo uspjeli", rekao je, pa nastavio:

"Dosta bolja ekipa Stupčanice, ali mi smo igrali u šest dana tri utakmice jako intenzivne, oni su u Ljubuškom imali mnogo lakšu utakmicu. Nije optimalno 48 sati oporavka da se igra kvalitetna utakmica na ovom nivou. Mislim da imamo dosta dobru ekipu koja će u budućnosti da bude sve bolja i bolja, imamo igrača koji prispijevaju s fizičkom spremom."

Oglasi

Naš reporter napomenuo ga je da je ovo rekord Slobode. Naime, do sada je pokojni Miroslav Ćiro Blažević dva puta uspio povezati pet pobjeda u ligi, a Naliću je pošlo za rukom da veže šest. 

"Nisam znao za taj podatak, drago mi je, ali ovdje je jedino cilj ulazak u Premijer ligu. Sve ostale trofeje predajem drugome, ovo je najbitnije da izguramo do kraja", kazao je trener Slobode.

Nakon njega riječ je dobio i trener gostiju iz Olova, Dženan Zaimović:

"Čestitao bih Slboodi na jednoj fajterskoj utakmici s obje strane, bez nekih namjernih faulova. Mojim momcima na dosta dobrom izdanju drugo poluvrijeme. Sloboda je nažalost iskoristila šansu u prvom poluvremenu, mi nismo u drugom. Tek je sezona u začetku, ima još utakmica, ima dobrih ekipa u ovoj ligi i sigurno će biti... mogli smo danas prvenstvo učiniti zanimljivije, ali nismo uspjeli."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sloboda je nakon šest kola maksimalna s 18 bodova, dok je Stupčanica s 10 poena sada četvrta. Danas su je preskočili Budućnost i Goražde.

U sedmom kolu Sloboda gostuje kod Radnika u Hadžićima, dok će Stupčanica u goste u Maglaj kod Simm Baua. Šesto kolo sutra zatvaraju TOŠK i Mladost.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi