Tuzla slavi Zlatana Nalića: Sedma uzastopna pobjeda i srušen rekord legendarnog Ćire Blaževića!

Sloboda krupnim koracima gazi ka Premijer ligi

Tuzla slavi Zlatana Nalića: Sedma uzastopna pobjeda i srušen rekord legendarnog Ćire Blaževića!

E. Ganibegović, foto: E. Dindić

Nakon petog kola Prve lige FBiH Sloboda i Stupčanica bile su prve dvije ekipe na tabeli pomenutog takmičenja, a večeras su se sastali u šestom. Krajnji rezultat bio je 1:0 i Sloboda krupnim koracima gazi ka ekspresnom povratku u Premijer ligu naše zemlje i to predvođena Zlatanom Nalićem.

Odmah u drugoj minuti dobra šansa za Slobodu, Islamagić ispred Dilavera izbacuje u korner.

Šest minuta kasnije je Husejinović šutirao iz slobodnjaka, ali je lopta samo stigla do živog zida gdje je u glavu pogodila Beganovića.

Prvi pokušaj gostiju u 14. minuti kada Ljuca šutira pored gola, da bi na drugoj strani Dilaver šutirao preko gola iz teške pozicije.

Do vodstva Sloboda dolazi u 30. minuti. Kalesić je dodao do Ćivića, koji ubacuje, a Dervišagić sjajno glavom posprema loptu u mrežu gostiju iz Olova.

Pet minuta kasnije u jednoj akciji nekoliko pokušaja Slobode, golman gostiju brani udarac Husejinovića, nakon čega je dosuđen ofsajd.

Oglasi

Kraj prvog dijela obilježila je povreda Ćivića. Zamijenio ga je Kapetanović, no tek treba da vidimo kakve je prirode povreda brata reprezentativca BiH, Eldara Ćivića.

U drugom dijelu mnogo bolji su bili gosti iz Olova, a najbolju šansu su imali u 61. minuti. Zadnji pas šalje Mehanović za Ljucu, koji lijevom nogom pogađa lijevu stativu Slobode.

Sloboda je nakon šest kola maksimalna s 18 bodova, dok je Stupčanica s 10 poena sada četvrta. Danas su je preskočili Budućnost i Goražde.

U sedmom kolu Sloboda gostuje kod Radnika u Hadžićima, dok će Stupčanica u goste u Maglaj kod Simm Baua. Šesto kolo sutra zatvaraju TOŠK i Mladost.

Oglasi

Tuzla tako slavi Zlatana Nalića. Ovaj bh. stručnjak je pobjedom protiv Mladosti u kupu BiH stigao do šeste pobjede na klupi Slobode u zvaničnim utakmicama što je rekord kluba, a danas ga je samo popravio.

Također, ovo je šesta uzastopna ligaška pobjeda Slobode i Nalić je tako srušio rekord legendarnog i pokojnog Miroslava Ćire Blaževića koji je na klupi Slobode uspio vezati dva puta po pet pobjeda u ligi. 

Prva liga FBiH, 6. kolo:

Sloboda - Stupčanica 1:0 (Dervišagić 30')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Sloboda: Muminović, Beganović, Vulić, Mujkić, Hasanović, Husejinović, Dilaver, Dervišagić, Kurtalić, Ćivić, Kalesić.

NK Stupčanica: Čulov, Edwin, Bešić, Ljuca, Božić, Beganović, Džafić, Islamagić, Temim, Hodžić, Mehanović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lukamarinsek
Ma koji Nalic ljudi moji, smijesan trener, zabije gol i svi u blok. Smijesno
0 5
plemic
sloboda ruši rekorde u federalnoj. smiješno.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi