Velež na Tušnju igra protiv tradicije: Kvote na kladionicama mnoge ostavile bez teksta

Rođeni su favoriti, ali...

Velež na Tušnju igra protiv tradicije: Kvote na kladionicama mnoge ostavile bez teksta

E. Čaušević

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se danas utakmicama 22. kola, a danas su na rasporedu dva meča.

Ovo kolo najjačeg ranga bh. fudbala otvara se u Doboju kod Kaknja gdje će Mladost ugostiti Krupu od 14:30 sati, a jedan od derbija igra se od 17 sati na Tušnju gdje se sastaju stari rivali Sloboda i Velež.

Jasno je da će meč Slobode i Veleža danas biti u centru pažnje jer će Rođeni pokušati srušiti lošu tradiciji i po prvi put doćo do pobjede na Tušnju nakon rata.

Naime, od 1995/96. sezone do danas Sloboda i Velež su na Tušnju igrali 17 puta, a tuzlanski tim je slavio na 14 mečeva dok su tri utakmice završene remijem.

Današnju utakmicu Velež dočekuje u dosta boljem raspoloženju i zbog toga imaju veliki optimizam da će danas srušiti lošu tradiciju na ovom stadionu protiv Slobode.

Rođeni su trenutno peti sa 37 bodova i imaju samo bod manje od Širokog Brijega koji je drugoplasiran. S druge strane Slovoda je osma sa 22 boda, ali su u nizu od tri uzastopna poraza što danas sigurno žele da promijene.

Prije nekoliko dana Sloboda je ostala bez trenera jer je ostavku podnio Gradimir Crnogorac, te klub još uvijek nije pronašao njegovu zamjenu. Mnogi zbog svega toga vjeruju da bi Velež danas s tri boda mogao napustiti Tušanj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

To očito misle i kladionice jer su kvote za meč Slobode i Veleža dosta iznenađujuće. Rođeni su favoriti, ali takvu razliku u kvotama je malo ko mogao očekivati.

U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za današnji meč na Tušnju i to OVDJE.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1605368976
FORZZA VELEŽ !
9 3
Slobodausrcu
NIKO NIKO SAMO SLOBODA!
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.