Slobodan Jakovljević i Ivan Crnov: Treniramo, čekamo i nadamo se najboljem za sve nas!

Stoper Zrinjskog i krilo Borca u šetnji Mostarom

Slobodan Jakovljević i Ivan Crnov: Treniramo, čekamo i nadamo se najboljem za sve nas!

Premijer Liga Bosne i Hercegovine je kao u ogromnom dijelu svijeta u stanju hibernacije i u iščekivanju je u kojem smjeru će se razvijati pandemija koronavirusa. 

Srećom, brojke u našoj zemlji, čini se, govore o tome kako smo na pravom putu a krizni stožer FBiH nedavno je ublažio mjere predostrožnosti te od jučer na prostoru Federacije nema policijskog sata.

Premijerligaši nestrpljivo čekaju odluku koja će im odskora donijeti mogućnost da nastave s treninzima, dakako u propisanim uvjetima, a nadamo se i skori nastavak domaćeg prvenstva. Na ulicama Mostara sreli smo dva dobro poznata lica. Stoper HŠK Zrinjski Slobodan Jakovljević, te krilo banjalučkog Borca u ugodnoj šetnji mostarskim ulicama koje su za promjenu, danas bile pune ljudi. Situaciju smo naravno iskoristili da nabrzinu i progovorimo koju o atkualnoj situaciji.

"Čekamo, treniramo, pa onda opet čekamo i to je to" - rezigniran je stoper Mostaraca Jakovljević i dodaje:

"Mi se pridržavamo našeg plana i programa te željno iščekujemo da se i kod nas kao u komšiluku donesu odluke da možemo trenirati. Naravno, pod ovim kontroliranim uvjetima. Željni smo treninga, igre i pomaka iz ove situacije. Čini se da sve ide nabolje, vjerujem da ćemo skoro na teren" - govori Jakovljević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Isto je i sa mnom" - govori Crnov koji se trenutno nalazi u Mostaru sa svojom obitelji.

"Treniranje, trčanje, individualno... iskreno, malo je postalo monotono, no tako je, kako je. Slobo je rekao sve. Želje su nam iste. Naravno, prioritet je naše zdravlje i zdravlje naših najbližih, no evo čini se da situacija ide prema boljem, tako da vjerujem da ćemo skoro na trening a potom i na utakmice" - dodao je krilni nogometaš Borca. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi