Zdravica i iskren govor Nama: Napravili smo mali korak i počeli naš san

Ugostio delegaciju FK Sarajevo u Vijetnamu

Zdravica i iskren govor Nama: Napravili smo mali korak i počeli naš san

E. Škorić

Delegacija FK Sarajevo ugodno je dočekana u Vijetnamu, gdje će juniorska ekipa igrati na međunarodnom turniru od 30. oktobra, a prethodno je jučer odigrala i jednu prijateljsku utakmicu s mladom selekcijom Vijetnama.

Iz FK Sarajevo su oduševljeni po dolasku u Vijetnam, očarani su PVF akademijom, a Nguyen Hoai Nam, vijetnamski biznismen koji je postao većinski vlasnik bordo kluba, izrazito je srdačan, otvorenog srca je primio delegaciju iz Sarajeva i svaki trenutak provodi s njima od kada su došli u Vijetnam.

Ekipu Sarajeva gleda kao svoje prijatelje i izuzetno cijeni njihov rad, te uvažava razmišljanja. Također, sutra će biti potpisan okvirni sporazum između PVF akademije i FK Sarajevo, a sporazumom će se unaprijediti i ojačati saradnja bez posebnih obaveza koje bi tim ili igrači imali prema vijetnamskom partneru. Radit će zajedničke turnire u BiH i Vijetnamu, razmjenu iskustava, znanja, kao i administrativnih iskustava.

Također, neće se forsirati velika i prebrza fluktuacija igrača uvažavajući tešku tranziciju i velike razlike između Evrope i Azije. Uz to, nema istine u pisanju pojedinih medija u BiH da je delegacija Sarajeva u Vijetnam došla u potrazi za pojačanjima i da će sada dovesti neko pojačanje iz Vijetnama.

Što se Nama tiče, on je iznenađujuće uključen u sva dešavanja u Sarajevu, upoznat je sa svim rezultatima i mladih i prvog tima, sa zanimanjem je uživo pratio rezultate svog kluba u Premijer ligi i sve utakmice bordo tima prati uživo.Pred delegacijom Sarajeva, Nam je održao zdravicu i iskren govor.

"Želio sam uraditi nešto za vijetnamski fudbal, veoma sam sretan što je odigran meč između U19 reprezentacije Vijetnama i U19 selekcije Sarajeva i to u kampu PVF akademije. Glavna stvar je da smo učinili da se to desi i da smo napravili mali korak i započeli naš san", kazao je Nam.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imam posebnu emociju kada je nogomet u pitanju. To nema veze sa politikom, radi se samo o sportu. Želim uraditi nešti posebno kada je riječ o fudbalu u Vijetnamu. Osjećam se jako sretno jer su prijateljsku utakmicu odigrale ekipe U-19 Vijetnama i U-19 Sarajeva. Od prvog dana znam šta je moj san i zanima me samo nogomet. Ovo je prvi korak, koji je veoma važan za Vijetnam, ali i za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Veliko hvala svima", dodao je.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...Seljovci se od muke smiju,jer njima su pripreme u Medjugorju najveci domet,ali eto dosli oni da se malo sprdaju...ocito nase Bosnje smatraju Vietnam nekom zaostalom zemljom koja je 300 godina iza nas...tako su i za Albaniju mislili,pa onda kad odes u Albaniju i vidis bude ti jasno da je Albanija za nas nedostizna u svakom pogledu...
24 3
Rus
Hanojevo hahaha
2 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi