Vlado Jagodić i Sloga Meridian čine čuda - Dobojlije u polufinalu Kupa BiH!
Foto: Rade Šešlak

Posušje nemoćno

Vlado Jagodić i Sloga Meridian čine čuda - Dobojlije u polufinalu Kupa BiH!

Edmir Škorić

Nakon što su prvom meču četvrtine finala Kupa BiH poraženi u Posušju rezultatom 3:2, fudbaleri dobojske Sloge Meridian u revanšu su, koji je odigran u Modriči, slavili s 2:0 i tako izborili polufinale.

Posušje je prvo zaprijetilo preko Vinka Rozića u 16. minuti, ali nije iskoristio to što je izašao sam na gol Dobojlija, a na putu do slavlja zaustavio ga je golman Sloge Nemanja Šćekić.

Samo minutu kasnije Sloga je kaznila taj promašaj. Boris Varga je iskosa pogodio suprotni ugao gostujućeg gola i postigao jedan od ljepših golova ove sezone, ne samo u Kupu nego u kompletnom bh. fudbalu.

Zahuktala se Sloga, pa u 35. minuti došla i do 2:0. Dejan Vidić je poslao dugu loptu, Ajdin Redžić koristi neopreznost Ivana Marića, pa matira Nikolu Ilinčića za velikih 2:0 u korist ekipe koju uspješno vodi Vlado Jagodić.

U nastavku je Posušje krenulo nešto ofanzivnije jer joj je trebao pogodak za produžetke, dok se Sloga svim silama trudila zadržati dva gola prednosti i proslaviti historijski plasman.

Oglasi

Prvu veliku šasnu u nastavku vidjeli smo u 62. minuti. Nikola Mandić izlazi sam na gol Sloge, ali iskosa s pet metara pogađa samo prečku, lopta se potom odbila na liniju i završila ponovo u terenu.

Frane Maglica je nedugo nakon toga udarcem sa oko 15 metara htio da iznenadi golmana domaćih, ali neprecizno. Zatim je Luka Lučić šutirao s 30 metara na 20-ak minuta prije kraja, ali brani to Slogin golman.

Imali su fudbaleri Sloge Meridian mnogo sreće u 82. minuti. Maglica je opalio, a prečka opet bila saveznik Posušaka, koji mogu da žale, ali jednostavno danas nisu imali dovoljno sreće iako su po svemu viđenom zaslužili barem taj jedan gol i eventualne produžetke ili penale.

Ali, sreća prati hrabre, Sloga je u polufinalu Kupa i to je ogroman uspjeh za ovaj "mali" klub. U dosadašnjem dijelu Kupa BiH, Sloga je eliminisala Radnik iz Bijeljine i Igman. Sada čeka rivala u polufinalu.

U preostalim revanš mečevima četvrtfinala Kupa sastaju se Sarajevo i Borac (0:0), Velež i Široki (1:2), te Zrinjski - Jedinstvo Bihać (1:0). Mečevi na Koševu i Pod Bijelim brijegom igraju se sutra, a dan kasnije duel na stadionu Rođeni.


Sloga Meridian - Posušje 2:0

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

SLOGA MERIDIAN: Šćekić, Grabež, Batar, Varga, Kvesić, Redžić, Božičković, Milanović, Veselinović, Predragović, Vidić

POSUŠJE: Ilinčić, Lučić, Vrgoč, Marić, Maglica, Z. Begić, Erick, Kamenar, Rozić, Pavković, Boban

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti