Sloga ostala bez trenera dva dana pred duel sa Sarajevom: Sve je počelo od Kozare...
Stručnjak koji je uspio Slogu iz Gornjeg Crnjelova dovesti do polufinala Kupa BiH, Dragan Mićić, je danas podnio ostavku na svoju poziciju

Dragan Mićić podnio ostavku

Sloga ostala bez trenera dva dana pred duel sa Sarajevom: Sve je počelo od Kozare...

Ekipa Sloge iz Gornjeg Crnjelova je svakako senzacija ovosezonskog izdanja Prve lige RS. Iako je većim dijelom sezone Sloga bila ozbiljan konkurent za plasman u Premijer ligu BiH, nakon tri utakmice bez pobjede počela je zaostajati za prvoplasiranim Borcem.

Dva remija (Kozara i Borac) i poraz od Tekstilca u prošlom kolu bili su dovoljni da se prednost Borca nad Slogom poveća na osam bodova. Danas stižu vijesti i da je trener Dragan Mićić podnio ostavku na svoju poziciju, dva dana prije duela polufinala Kupa BiH protiv Sarajeva.

"Istina je, podnio sam ostavku. Jednostavno ova situacija, tačnije neka dešavanja su nas poremetila. Ono što se dešavalo na nekim utakmicama je bilo previše. Počelo je od utakmice protiv Kozare u kojoj smo imali katastrofalno suđenje, ostali smo i bez igrača, dobili smo crveni. Potom je došao duel sa Borcem u kojem smo dobro odigrali, bili bolji i dali gol, ali ga je sudija iz čista mira poništio. Tada je ekipa već psihički pala, već je bila uzdrmana i onda smo otišli u Derventu i izgubili", izjavio je za SportSport.ba Dragan Mićić, pa nastavio:

"Jednostavno sam shvatio da nema svrhe i odučio da dam ostavku, možda se sada i ekipa malo razdrma kada dođe neko drugi. Druge stvari su uticale, pošteno smo igrali na terenu, ali sa nekim stvarima se nismo mogli izboriti... Sa predsjednikom Krbanjevićem i čitavim klubom sam se rastao u odličnim odnosima i želim im sve najbolje, puno uspjeha u budućnosti i zahvaljujem se na korektnoj saradnji".

Koliko Sloga može u budućnosti?

"Sloga je odlično organizovan klub sa predsjednikom koji hoće i koji ulaže svoja sredstva da bi klub imao najbolje moguće uslove. Ali na neke stvari ne može da utiče. Siguran sam da sljedeće sezone Sloga može biti prva, ako sve bude regularno, i da će izboriti plasman u Premijer ligu BiH", poručio je Dragan Mićić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Špekuliše se da će Mićića na mjestu šefa struke barem do kraja sezone zamijeniti Senad Hadžić.

Inače, Sloga u srijedu od 16:00 sati dočekuje FK Sarajevo u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi