Sloga slavila u Novom Travniku i došla na četvrtu poziciju

Sigurna pobjeda gostiju

Sloga slavila u Novom Travniku i došla na četvrtu poziciju

Samir Mlaćo

Nogometaši Novog Travnika i Sloge Simin Han odmjerili su danas snage u posljednjem susretu 25. kola Prve lige FBiH, a gosti su slavili rezultatom 2:0.

U prvom poluvremenu vidjeli smo otvoren meč sa obje strane, ali mreže se nisu tresle. Domaći su od 39. minute ostali sa igračem manje s obzirom da je direktan crveni karton zaradio Alija Čakić, ali dvije minute kasnije mogli su i povesti, međutim udarac Džaje odbranio je Hamzabegović.

Sloga je u drugom poluvremenu krenula po pobjedu, a u 64. minuti mrežu Kovača zatresao je Mirel Ibrahimović i donio slavlje gostima. Četrnaest minuta kasnije već je bilo 2:0. Ovaj put pogodio je Igor Radovanović i već tada je bilo poznato da tri boda idu u Simin Han.

Do kraja se mreže na Gradskom stadionu u Novom Travniku nisu tresle.

Sloga je tako ostvarila 13. pobjedu ove sezone, te sada ima 41 bod i nalazi se na diobi četvrtog mjesta sa NK Travnik. Novi Travnik je ostao na posljednjem mjestu sa devet osvojenih bodova

25. kolo Prve lige FBiH:

NK Novi Travnik - FK Sloga Simin Han 0:2 (Ibrahimović, Radovanović)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Novi Travnik: Kovač, Ramulj, Silajdžija, Buljubašić, Heco, Baručija, Petak, Mamuša, Miličević, Džaja, Čakić. Trener: Salim Duraković.

FK Sloga Simin Han: Hamzabegović, Mehić, Moranjkić, Dav.Todorović, Radovanović, Darj. Todorović, Ibrahimović, Islamović, Musić, Habibović, Omerović. Trener: Nermin Bašić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi