Željezničar je nekako "živio" u Doboju, a onda je golman Muftić napravio velilku glupost

Sloga povela

Željezničar je nekako "živio" u Doboju, a onda je golman Muftić napravio velilku glupost

Edmir Škorić

U Doboju se od 15 sati igra zaostali meč 2. kola Premijer lige BiH između Sloge i Željezničara, a domaća ekipa došla je do vodstva od 1:0.

Sloga je od početka bolji tim i to je evidentno. Gosti iz Sarajeva od starta meča se brane i skoro da nisu zaprijetili golu domaćina.

Već na otvaranju meča Vidić je "zaprijetio" gostima, Muftić je odbranio. Potom je zaustavio udarac Šipovca, a onda i pokušaj Nikolića glavom.

Vidić u 13. minuti šutira pored gola, a tri minute kasnije stativa spašava goste nakon udarca Jovića. U 36. minuti velika šansa, Jović glavom šutira, fantastična reakcija Muftića.

I sve dobro što je do tada uradio, Muftić je upropastio u 43. minuti. Muftić je loše ispucao, lopta je došla do Jovića na nekih 25 metara od gola gostiju. Predriblao je nekoliko igrača i lijevom nogom sjajno šutirao sa 12 metara za 1:0.

Oglasi

Željezničar zaista loš danas u Doboju i Sloga zasluženo ima vodstvo, s tim da je prednost Dobojlija mogla da bude i veća.

Imaju gosti još vremena da se vrate, da okrenu rezultat, ali Nermin Bašić će morati da napravi ozbiljne promjene i da ozbiljno porazgovara sa igračima u svlačionici ako namjeravaju u Sarajevo da se vrate neporaženi.

S obzirom na prethodna dva poraza od Veleža i GOŠK-a, treći u nizu mogao bi dobro da poljulja trenersku stolicu Bašića.

Sastavi timova:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloga Doboj: Ščekić, Nikolić, Šipovac, Redžić, Karač, Popara, Batar, Milanović, Grabež, Jović, Vidić.

FK Željezničar: Muftić, Ovčina, Cocalić, Dubačkić, Jašarević, Mekić, Rustemović, Drljo. Ćosić, Amoah, Haračić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...oooojjjj,sto ih Slogira... :D :D :D
1 2
Hadzija123
Ne vidim krivicu u igracima samo Basic smece umrtvio je igru da ni najvefi canatik Zelje ne moze to gladati,ogadio je fudbal na BH terenima idiot!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti