Odgođen meč Sloga - Zrinjski

Nova odgoda u prvenstvu BiH

Odgođen meč Sloga - Zrinjski

M. Šljivak

Ni četvrto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine neće proći bez odgoda utakmica.

Nakon što smo u prethodna tri kola vidjeli veliki broj odgođenih susreta zbog nastupa bh. timova u evropskim takmičenjima, potpuno neće biti ni četvrto kolo Premijer lige BiH.

Očekivano, otkazan je duel između dobojske Sloge i Zrinjskog. Razlog je naravno učešće bh. prvaka u 3. pretkolu Konferencijske lige i dueli s kazahstanskim Tobolom.

Ova informacija potvrđena je za SportSport.ba. Novi termin utakmice Sloga - Zrinjski bit će naknadno određen, a Takmičarska komisija uskoro bi trebala donijeti odluke i o ostalim odgođenim susretima.

Za sada je poznato da će odgođeni duel 1. kola između Sarajeva i Tuzla Cityja biti odigran u srijedu 10. augusta, a o ostalim utakmicama odluka slijedi jako brzo.

Zrinjski je, podsjetimo, ostao jedini bh. predstavnik u Evropi. Činjenica da im slijedi borba za play-off i naporan put u Kazahstan naredne sedmice primorala ih je da traže odgodu utakmice 4. kola.

Oglasi

Plemići su zahtjev predali na vrijeme. Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odgovorio je pozitivno i bh. prvaka nećemo gledati na terenu tokom vikenda.

Podsjetimo, Zrinjski je tražio odgodu utakmice i u 1. kolu. Tada su trebali igrati meč protiv tuzlanske Slobode, no duel je pomjeren za neki drugi termin.

Bh. prvak nakon nepotpuna tri kola ima osvojena tri boda iz dva odigrana meča. Pobijedili su Leotar (4:1), a poraženi su od Željezničara na svom terenu s 2:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane Sloga je odigrala sve tri utakmice. Pokazali su se u jako dobrom izdanju i imaju četiri osvojena boda u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Vodeći na tabeli Premijer lige BiH je Široki Brijeg sa sedam bodova iz tri meča. Slijedi Sarajevo sa šest iz dvije utakmice, te Željezničar sa pet.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IceTrae
Zar Jakirovic odgadja utakmice? Prosle godine je kritikovao svakog ko je odgadjao.
8 1
hamdi kurtes
Kako se kome čuna digne ,odgađa utakmicu.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti