Slovaci sada uvjereni da su prevarom uz pomoć testova na Covid-19 izbačeni iz kvalifikacija za LP

"Naše sumnje su se pokazale opravdanima"

Slovaci sada uvjereni da su prevarom uz pomoć testova na Covid-19 izbačeni iz kvalifikacija za LP

Slovan iz Bratislave je u prvom pretkolu Lige prvaka, barem na papiru, trebao imati lagan zadatak jer je žrijeb Slovake spojio sa predstavnikom Farskih Ostrva Klaksvikom.

Delegacija Slovana je otputovala na Farska Ostrva na meč koji se prvobitno trebao odigrati 19. augusta, ali su testovi urađeni po dolasku u pomenutu državi pokazali da je fizioterepeut pozitivan na Covid-19.

Pravila na Farskim Ostrvima su bila jasna, ili 14-dnevni karantin za sve ili momentalni povratak Slovana u Slovačku - uz obavezni ostanak fizioterapeuta u izolaciji na Farskim Ostrvima.

Vratio se Slovan u domovinu, a UEFA dala novi termin, 21. august. Slovanu je ostavljena šansa da na odgođeni meč barem pošalje drugi tim, juniore, ali je ponovo došlo do komplikacija i od utakmice nije bilo ništa. Na kraju je odlučeno da se Slovan "izbaci" i utakmica registruje rezultatom 3:0 za Klaksvik.

U Slovanu od samog starta nisu vjerovali u test na Covid-19 koji je urađen na Farskim Ostrvima, a sada su sigurni da su nepošteno izbačeni iz kvalifikacija za Ligu prvaka.

Naime, slovački klub je saopštio da je njihov fizioterapeut po isteku izolacije i povratku u Slovačku radio test krvi koji je pokazao da nema antitijela što znači da nije prebolovao virus (u skorije vrijeme).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Rezultati testa na antitijela samo potrvđuju naše sumnje u testiranja i mjere koje su poduzete na Farskim Ostrvima. Test krvi našeg fizioterapeuta nije pokazao Covid-19 antitijela. Svjesni smo da čak ni ove činjenice neće promijeniti UEFA-inu odluku, ali osjećamo da smo morali objaviti ovu važnu informaciju. S pravom osjećamo da nam je načinjena šteta. Razočarani smo i tužni što smo ostali bez prilike da nastavimo sa kvalifikacijama za Ligu prvaka", rekao je generalni dirketor Slovana Ivan Kmotrik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi