Slovaci tvrde da su žrtva prevare koronavirusa, nadaju se će UEFA promijeniti odluku

Iz Slovana se žalili

Slovaci tvrde da su žrtva prevare koronavirusa, nadaju se će UEFA promijeniti odluku

Edmir Škorić

U Toršavnu na Farskim otocima dva puta je do sada otkazivan meč između domaćeg Klaksvika i Slovana iz Bratislave u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Oba puta je meč otkazan jer se u redovima gostiju nalazilo nekoliko članova zaraženih koronavirusom. Prvo su fizioterapeut, a zatim i dva člana Slovaka bilči pozitivni na testovima urađenim u Toršavnu.

Zbog toga su lokalne vlasti cijelu ekipu Slovana stavile u karantin i timu nije bilo dozvoljeno da igra utakmicu ni u utorak, a ni u subotu.

Iz Slovana su izdali saopštenje u kojem navode da su svi članovi klubova bili testirani negativni po povratku kući.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Rezultati pokazuju da smo ispravno mislili da vlasti na Farskim Ostrvima namjerno nisu dozvolili da se meč odigra. Poslali smo Uefi rezultate testova, kao argument da nas zaštiti od prevare farskih vlasti", naveo je direktor kluba Ivan Kmotrik.

Slovan se najvjerovatnije oprašta od kvalifikacija za Ligu prvaka, a jedino što im ostaje je nada da će UEFA razmotriti žalbu, pa u narednom periodu promijeniti odluku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi