Slovaci sigurni protiv Latvije

Slovaci sigurni protiv Latvije

Midhat Šljivak

Slovačka je u Bratislavi sa sigurnih 2:1 savladala selekciju Latvije u okviru naše grupe G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Odlično su domaći fudbaleri otvorili susret i već su u petoj minuti došli u vodstvo. Weiss je oboren u kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Marek Hamšik koji je pogodio za 1:0.

 

Četiri minute kasnije novi gol u mreži Latvije. Sapara je izveo slobodan udarac, lopta je prošetala kroz kazneni prostor Latvije i završila iza leđa Vaninsa za vodstvo od 2:0. 

 

Slovaci nakon toga kao da su se zadovoljili ranim vodstvom, te su se odlučili na čuvanje prednosti, što su Latvijci iskoristili, te su u 84. minuti stigli do gola. Dosuđen je novi penal, ovog puta za Latviju, a siguran izvođač je bio Verpakovskis za konačnih 2:1. 

 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

 


szólj hozzá: Slovakia vs Latvia 1:0 Hamsik
szólj hozzá: Slovakia vs Latvia 2:0 Sapara

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.