Slovaci su najveći luzeri kvalifikacija
Foto: EPA

Vadi ih samo ludi rasplet u koji niko ne vjeruje

Slovaci su najveći luzeri kvalifikacija

Od večeras je jasno da je reprezentacija Slovačke najveći gubitnik kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Iako je ova selekcija završila na drugom mjestu u grupi F iza Engleske, neće igrati u baražu s obzirom da je nakon večerašnjih utakmica jasno da su Slovaci najslabija drugoplasirana selekcija.

Slovačkoj nije išla na ruku pobjeda Republike Irske u Velsu (0:1), kao ni Hrvatske u Ukrajini (0:2), jer su ih obje selekcije pretekle na listi drugoplasiranih selekcija.

Zvuči nemoguće, ali Slovačka ipak još uvijek ima mizernu šansu da ne bude najslabija drugoplasirana selekcija i da ipak ode u baraž. Za to Slovacima treba domaći poraz Grčke od Gibraltara, ali i da BiH savlada Estoniju i završi na drugom mjestu grupe H. Kada bi se dogodio baš taj scenarij, Zmajevi bi bili najslabija drugoplasirana reprezentacija, a Slovačka bi se 'ugurala' među osam selekcija koje će zaigrati u baražu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Međutim, u takav epilog ne vjeruju čak ni najoptimističniji Slovaci, pa se sa sigurnošću može reći da ova selekcija na kraju ostaje kratkih rukava.

Plasman u baraž su izborili Italija, Danska, Hrvatska, Švedska, Sjeverna Irska, Grčka, Republika Irska i Portugal/Švicarska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi