Selektor Slovačke oprezan: "Jedna pobjeda ništa ne znači"

Nakon trijumfa protiv Bosne i Hercegovine

Selektor Slovačke oprezan: "Jedna pobjeda ništa ne znači"

H. Zilić

Slovačka je u drugom kolu grupe J kvalifikacija za EURO 2024. godine savladala Bosnu i Hercegovinu sa 1:0 i prekinula niz utakmica bez trijumfa.

Slovaci su bili izuzetno zadovoljni nakon utakmice.

Odigrali su odlično, psoebno prvo poluvrijeme gdje su i postigli dva gola preko Maka i Haraslina.

U nastavku meča malo bolja igra naše selekcije, ali nismo uspjeli postići ni počasni pogodak.

Po završetku meča održana je press konferencija gdje se medijima obratio i selektor Slovačke Francesco Calzona kojem je pao kamen sa srca nakon večerašnje utakmice.

"Zadovoljan sam kako smo igrali i sretan sam zbog svih. Jako mi je drago što smo pobijedili. Jedna pobjeda ništa ne znači, imamo još da igramo, ali i da poboljšamo neke stvari u narednom periodu", rekao je Calzona, zatim nastavio:

Oglasi

"Mi smo nakon utakmice protiv Luksemburga napravili dobru analizu, analizirali sebe, ali i protivnika. Vidjeli smo šta moramo popraviti i tako smo pristupili večeras. Pokušali smo da igramo taj neki presing jer smo znali da će onda sve doći uz svoje vrijeme."

Pohavlio je strijelce Maka i Haraslina.

"Došli su spremni i bili su sprmeni napraviti sve za svoju ekipu. Mak je jako inteligentan igrač, Haraslin igra veoma dobro u klubu i trebalo mu je vrijeme da se navikne na našu igru i to lagano dolazi na svoje."

Igračima sve pohvale.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Igrači su se podredili timu, svi su zaslužili prolazu ocjenu večeras."

Calzona je analizirao još neke detalje sa utakmice i istakao kako je fizička sprema igrača bila ključna za neke promjene u formaciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije