Slovake smo već dobijali, neka se desi deja vu

Večeras ključni meč kvalifikacija za SP

Slovake smo već dobijali, neka se desi deja vu

Fudbalska reprezentacija večeras od 20 sati i 15 minuta na Bilinom Polju igra vjerovatno i ključnu utakmicu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2004. godine protiv Slovačke.

Zašto ključnu? Iz razloga jer će pobjedom koju selektor i igrači najavljuju, Slovačku, koja planira u dvomeču osvojiti četiri boda, izbaciti i iz konkurencije za drugu poziciju u našoj grupi. U slučaju tog scenariji će Zmajevima biti mnogo lakše igrati u „revanšu“ jer su već bi pobjedom poremetili sve Slovačke planove „o četiri boda“, koji su ionako šuplja priča, jer osvojena četiri boda iz dvije utakmice sa nama Slovacima neće značiti apsolutno ništa, a za sve je kriv njihov kiks protiv Lihtenštajna.

Jasno je svima, a pogotovo Safetu Sušiću, da Slovaci u Zenicu dolaze pobijediti, i da ovo pričom samo pokušavaju prikriti svoje ambicije u večerašnje susretu, a to su tri boda. 

Ne sporimo da Slovačka ima dobar tim, sastavljeno od nekoliko izuzetnih pojedinaca, ali želje Slovaka su jedno, realnost nešto sasvim drugo. 

Slovaci koji će večeras istrčati na jedan od „najnegostoljubivijih“ stadiona zaboravljaju da stižu u goste jednoj od najefikasnijih ekipa u evropskom dijelu kvalifikacija za Mundijal, ekipi koja u svojim redovima ima najboljeg strijelca kvalifikacija i ekipi koja ih trije nešto manje od tri godine savladala u prijateljskom susretu sa 3:2 i to u Bratislavi.

Iako su tada poveli već u 3. minuti golom Šebe, Zmajevi su pogocim Medunjanina, Pjanića i Džeke kreiral totalni preokret, da bi Slovaci poraz ublažili golom Grajcijara u 63. minuti susreta za konačnih 3:2. Bilo je to osma utakmica Safeta Sušića na klupi reprezentacije BiH i treća pobjeda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Upravo je Pape tokom priprema za meč odluke sa Slovacima govorio da će to biti susret sa dosta šansi i vjerovatno dosta golova, a bh. selektor je kazao da njegov tim ima snagu vratiti se u slučaju nepredviđenog ranog vodstva Slovaka, te da ima kvalitet da nakon toga da dva-tri gola.

Selektor Zmajeva na jučerašnjoj pres-konferenciji kao da je prepričavao dešavanja sa prijateljske utakmice odigrane 17. novembra 2011. godine u Bratislavi, što se nas tiče mi ne bi imali ništa protiv da se desi deja vu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.