Ispišite historiju!
Foto: A. Čaušević

Velika utakmica

Ispišite historiju!

Eldar Ganibegović

Večeras bi Zrinjski mogao ispisati stranice svoje i historije bh. fudbala.

Prvak Bosne i Hercegovine ima veliku šansu da postane prvi bh. klub koji je izborio grupnu fazu nekog UEFA-inog takmičenja, a u ovom slučaju to je Konferencijska liga.

Plemići u Bratislavi igraju revanš meč play-off runde protiv Slovana i imaju prednost od 1:0 iz prve utakmice koja se prije sedam dana odigrala u Mostaru.

Podsjetimo, tada je Zrinjski bio apsolutno bolji protivnik, gostima dozvolio samo jedan šut u okvir gola, no škripala je realizacija pa se na pobjedonosni gol čekalo do 89. minute kada je pogodio Nemanja Bilbija.

Zrinjski će u ovaj meč ući jači za sjajnog Niku Jankovića koji je prvi duel preskočio zbog tri žuta kartona, a prema riječima trenera Sergeja Jakirovića upitan je Tičinović.

Kod Slovana se vraćaju dva važna igrača, a to su Juraj Kucka i Myeny Abena, te će nošeni podrškom domaćih navijača sigurno pružiti bolju partiju od one koju su pokazali u Mostaru.

Oglasi

Naravno, u sastavu neće biti armenskog reprezentativca Barseghyana koji je zbog gluposti i simuliranja pred vlastitim kaznenim prostorom u prvoj utakmici zaradio drugi žuti karton i suspenziju.

"Od 1905. godine sigurno najvažnija utakmica. Slovaci najavljuju da je za njih ovo utakmica godine, a za nas je onda minimum desetljeća. Velika šansa, prilika jedne generacije da zaokruži ovu priču. Čeka nas teška utakmica, zdravi smo, dobro smo analizirali sve. Pokazat ćemo gard u revanšu", kazao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Očekuje se da u Bratislavi na stadionu bude i značajan broj navijača bh. ekipe, a Jakirović je najavio da očekuje brojku veću od hiljadu:

"To je normalno. Slovaci najavljuju od prve sekunde ofanzivu, tu moramo znati da odgovorimo. Nadam se da ćemo se dobro prezentirati, a što se tiče navijača oni nikada nisu ni bili upitni. Očekujem mnogo više od hiljadu navijača, tu je blizu i dosta dijaspore".

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Utakmica se igra večeras s početkom od 20:30. Ispišite historiju! 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...puna podrska za Slovan,Bosnjaci su uz vas!!!...
9 23
Rodjeni1985
Na zalost kod nas jest kako jest,politika se svugdje pertja,al mi volimo fudbal,svi u Mostaru to vole!Neko kao ja za Velez,al neko voli Zrinjski,i trebamo se sporski postovat!iEh pa sporski pozdrav prijatelji poderite Slovake!
17 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi