Slovenci ne praštaju: Ibričić i društvo izbačeni u niži rang

Problemi za Koper

Slovenci ne praštaju: Ibričić i društvo izbačeni u niži rang

S. Mlaćo

Nogometaši Kopera sezonu u Prvoj ligi Slovenije su okončali na šestom mjestu sa 50 osvojenih bodova, ali tim sa kojeg između ostalih nastupa nekadašnji član naše "A" reprezentacije Senijad Ibričić nije dobio licencu za narednu sezonu, te je izbačen u drugu ligu te zemlje.

Za Koper nastupa i bivši kapiten Željezničara Marijan Antolović, te dojučerašnji prvotimac Plavih Sandi Križman, a komisija za licenciranje Nogometnog saveza Slovenije ocijenila je da Koper naredne sezone ne može igrati u najvišem rangu.

Dodatnih kvalifikacija za plasman u Prvu ligu Slovenije tako neće biti, a pored Aluminija koji je ovom odlukom ostao član Prve lige, u ovaj rang će i tim Ankarana, koji je zanimljivo također iz Kopera.

Postoji velika mogućnost da svi sadašnji igrači Kopera budu preregistrovani u Ankaran, te tako i naredne sezone nastupaju u elitnom rangu slovenskog nogometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi