Slovenija bez Smodiša u nastavku EP

Eurobasket 2009

Slovenija bez Smodiša u nastavku EP

Adnan Beganović

Kapiten košarkaške reprezentacije Slovenije, Matjaž Smodiš, najvjerovatnije će propustiti ostatak Evropskog prvenstva zbog povrede leđa.

Podsjetimo, Smodiš je u Poljsku doputovao sa povredom leđa, ali Slovenci su se nadali da će se oporaviti, no kako sada stvari stoje u nastavak takmičenja morat će bez svog kapitena.

„U četrvrtak smo ga uvrstili u trenažni proces kako bi vidjeli reakciju dan kasnije. Očito da mu je teško i bolno, mogu mu se samo zahvaliti što je uz nas i što nas bodri“, rekao je selktor Slovenije Jurij Zdovc za RTV Slo, a Smodiš je dodao:

„Mogućnost da ću zaigrati ostaje, mada je realnost nešto drugo. Ja sam optimist i ne predajem se, idem iz dana u dan. Petak mi je bio jedan od težih dana, bilo je toliko bolno da se nisam niti pokušavao zagrijati protiv Litve“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.