Sergej Jakirović u Maribor dovodi nizozemskog napadača?

Mathieu na meti Mariborčana

Sergej Jakirović u Maribor dovodi nizozemskog napadača?

E. Škorić

Bivši bh. reprezentativac Sergej Jakirović od jučer je i zvanično novi trener Maribora, koji naredne sezone ima visoke ciljeve.

Maribor će naravno pokušati osvojiti titulu, ali traži se i iskorak u Evropi. Jakirović je dobio priliku da nakon Gorice upravlja jednim od najvećih klubova na ovim prostorima, a nekadašnji bh. reprezentativac već sada radi na sklapljanju ekipe.

Kako javljaju slovenački mediji, njegov plan je da, između ostalog, dovede nizozemskog napadača Justina Mathieua.

Zbog pandemije koronavirusa Mathieu je prekinuo ugovor s Goricom gdje ga je trenirao upravo Jakirović, a u dresu hrvatskog tima je u 27 utakmica postigao pet golova uz pet asistencija.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Bivši mladi nizozemski reprezentativac, kojeg su hrvatski mediji opisali kao uvijek nasmijanog i vrlo simpatičnog momka, u karijeri je igrao za Willem II, Oss, Go Ahead Eagles i Cambuur .

Top Komentari

A Mešanović?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi