Pirić napušta Maribor? Dva kluba zainteresovana
Foto: SportSport.ba

Ističe mu ugovor 2021.

Pirić napušta Maribor? Dva kluba zainteresovana

Rezervni golman reprezentacije BiH Kenan Pirić (25) mogao bi napustiti Maribor na kraju sezone.

Pirić je na Ljudski vrt došao prije tri godine iz Zrinjskog i u međuvremenu se etablirao kao jedan od najboljih golmana u Sloveniji, a nastupi na golu Maribora nisu prošli nezapaženo.

Slovenački list Ekipa24 piše kako su u Mariboru voljni da prodaju Pirića i napune klupsku kasu, a već ima interesa od strane belgijskog velikana Anderlechta i Kayserispora kojeg vodi Robert Prosinečki.

To im je potvrdio i njegov agent Admir Husarić.

"Kenan bi mogao otići, dva kluba se zanimaju. Prvi je Anderlecht koji će poslati skaute u Maribor čim se sezona nastavi, a drugi je Kaserispor čiji ga trener poznaje još iz reprezentacije i o njemu ima vrlo visoko mišljenje", rekao je Husarić za pomenuti medij.

Zašto bi Maribor prodao prvog golmana? Jedan od razloga je to što mu ističe ugovor u ljeto 2021. godine, a samim tim kao reprezentativac je među najplaćenijim u klubu i eventualni transfer bi svakako rasteretio klupski proračun.

"Maribor si ne može priuštiti da izgubi Pirića bez obeštećenja. Zato će morati već ovog ljeta saslušati sve ponude", podsjećaju Slovenci.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Viole, nezvanično, za Pirića traže milion eura.

Top Komentari

Saban
Nikakav golman on je najveci pokazatelj da reprenzetaciju vode menadjeri on ispred begovica,zato nam je sport takav kakav jest nikakav
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi