Kek oduševio Slovence komentarom na grupu: "Možda će zažaliti zbog smijanja"
FOTO: EPA

Teška grupa, ali dodatni motiv za Slovence

Kek oduševio Slovence komentarom na grupu: "Možda će zažaliti zbog smijanja"

Samir Mlaćo

Danas je održan žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Naše komšije Slovenci su u grupi C sa Srbijom, Danskom i Engleskom i mnogi im daju male šanse za prolaz dalje. Ipak, Slovenci su svjesni da su već sada napravili veliki uspjeh, te da je na EURO 2024 sve moguće.

"Sve tri reprezentacije su nam bili rivali ne tako davno. Grupa nije lagana, Slovenija nije favorit. Ipak, moramo da budemo svjesni naših kvaliteta. Moramo dobro planirati pripremne utakmice, igrat ćemo četiri utakmice.

Imat ćemo veliku podršku navijača u Njemačkoj, ne znam šta može biti veći motiv od ovakvih rivala. Znamo sve i oni znaju nas", rekao je slovenski selektor Matjaž Kek.

Analizirao je i samu grupu.

Oglasi

"Englezi su uvijek bili prejaki za nas, a sa Dancima smo igrali prije par dana i izgubili smo 2:1. Srbi su nas osramotili prošle godine u Beogradu, ali smo u Ljubljani odigrali 2:2.

Ima tu mnogo izazova. Bez obzira na teške rivale, vodim na Evropsko prvenstvo momke koji žele pozitivan rezultat. Smijali su se neki kada su dobili Sloveniju, ali možda će zažalit zbog toga. Učinit ćemo sve da se to desi", dodao je Kek.

U Srbiji nisu nezadovoljni grupom, jasno je to rekao i selektor Dragan Stojković Piksi.

"Interesantna grupa, teška. Moramo da igramo sa svima, cilj je da budemo što bolji i da uzmemo jedno od prva dva mjesta kako bi smo prošli dalje. Veoma izazovno, imamo derbi sa Slovenijom, Dance koji su neugodni. Veoma dobra su ekipa. Englezi izgledaju kao jedna od najjačih selekcija u Evropi. Bit će interesantno", istakao je Stojković.

O Sloveniji je govorio selektor Engleske Gareth Soutghate koji je bio iskren.

"Slovenija je bila jedna od prvih utakmica koju sam vodio kao selektor Engleske. Čekam se da je Joe Hart imao odbranu koja me je vjerovatno ostavila na klupi nacionalnog tima."

Na prvenstvu će nastupiti 24 najbolje evropske selekcije koje su raspoređene u šest grupa sa po četiri tima, a titulu će braniti reprezentacija Italije.

Evropsko prvenstvo u fudbalu u Njemačkoj počinje 14. juna 2024. godine. Istog dana će se od 21 sat u Minhenu sastati Njemačka protiv selekcije Škotske.

UEFA je odredila i raspored utakmica. Grupna faza igrat će se u terminima od 15, 18 i 21 sat, a tim ritmom krenut će se već drugog dana takmičenja, 15. juna.

Top Komentari

Salgijica
Nasi susjedi slovenci :O i southgate:cekam se da je joe hart imao odbranu xd hahaha pa debili glupi sa sportsport.ba kad kopirate nesto sa hrvatskog portala makar procitajte i ispravite greske. I ja vam mogu pisat bolje tekstove , javite se …dnovinarsko smece
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi