Danci na EP, Poljaci u baražu; Šansu u posljednjem kolu imaju Slovenija, Kazahstan i Moldavija!

Odigrane još četiri utakmice kvalifikacija

Danci na EP, Poljaci u baražu; Šansu u posljednjem kolu imaju Slovenija, Kazahstan i Moldavija!

Eldar Ganibegović

U terminu od 20:45 sati odigrane su još četiri utakmice kvalifikacija za EURO i to u tri različite grupe. Danska je izborila plasman u Njemačku, a u posljednjem kolu gledat ćemo neke sjajne i odlučujuće mečeve.

Krenimo od grupe C. Tu je situacija najjasnija i Engleska će završiti prva. Večeras je s 2:0 bila bolja od Malte. Pepe je autogolom u osmoj minuti doveo Englesku u vodstvo. U drugom dijelu za 2:0 pogađa Kane.

U istoj grupi Italija je s 5:2 bila bolja od Sjeverne Makedonije. Darmian i Chiesa dva puta u prvom poluvremenu su pogađali za 3:0, da bi Atanasov u drugom dijelu dao dva gola i vratio nadu gostima, no Raspadori i El Shaarawy su u 81. i 95. minuti stavili tačku na i. 

Za tri dana će Engleska gostovati Sjevernoj Makedoniji u jednoj rezultatski za obje selekcije nebitnoj utakmici, dok će Ukrajina i Italija igrati utakmicu koja će odlučiti ko će direktno na EP, a ko u baraž. Italiji odgovara i remi zbog boljeg međusobnog omjera, odnosno trijumfa 2:1 u prvom meču.

# REPREZENTACIJA BROJ MEČEVA BODOVI
1. Engleska 7 19
2. Italija 7 13
3. Ukrajina 7 13
4. Sjeverna Makedonija 7 7
5. Malta 8 0

Gledajući iz perspektive Bosne i Hercegovine, dobro bi bilo da Ukrajina ode na EP jer onda ne bi došla nama u baražu, a Italija bi išla u A grupu baraža.

Kada je grupa H u pitanju, Danska se plasirala na Evropsko prvenstvo. Pobijedila je Sloveniju s 2:1 i tako osigurala direktan plasman.

Oglasi

Maehle je doveo domaće u vodstvo u 26. minuti, no četiri minute kasnije Janža pogađa iz slobodnjaka za 1:1. Delaney je u 54. minuti odlučio meč.

Sloveniji će u posljednjem kolu biti potreban bod protiv Kazahstana na domaćem terenu za direktan plasman, dok će gosti tražiti pobjedu za EURO. Zaista će to biti sjajan meč.

Finska je bez šanse za direktan plasman i ova skandinavska selekcija je vjerovatno prvi protivnik Bosne i Hercegovine u martovskom baražu.

# REPREZENTACIJA BROJ MEČEVA BODOVI
1. Danska  9 22
2. Slovenija 9 19
3. Kazahstan 9 18
4. Finska 9 15
5. Sjeverna Irska 9 6
6. San Marino 9 0

Za kraj nam je ostala grupa H. Ranije danas Albanija je remijem u Moldaviji osigurala EURO, a u posljednjem kolu dvije selekcije se nadaju direktnom plasmanu.

Oglasi

Poljska je večeras remizirala s Češkom 1:1. Piotrowski je doveo Poljake u vodstvo u prvom, da bi bod Česima spasio Souček u drugom poluvremenu.

Ovim remijem Poljska je ostala bez direktnog plasmana, a u posljednjem kolu će međusobni meč igrati Češka i Moldavija. Česima odgovara pobjeda i remi, dok će gosti tražiti pobjedu za historijski plasman na EURO.

# REPREZENTACIJA BROJ MEČEVA BODOVI
1. Albanija 7 14
2. Češka 7 12
3. Poljska 8 11
4. Moldavija 7 10
5. Farski Otoci 7 1

Jasno je da je Poljska u ovoj grupi najveće razočarenje. Uz našu reprezentaciju oni su u najvećem padu u Evropi, no i oni će u martu imati šansu da se kroz baraž kvalifikuju za Njemačku.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo:

Grupa C:
Engleska - Malta 2:0
Italija - Sj. Makedonija 5:2

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Grupa E:
Danska - Slovenija 2:1

Grupa H:
Poljska - Češka 1:1

Top Komentari

user1596891057
Nismo mi nažalost ni blizu Poljske kao reprezentacije a Boga mi i države
1 0
MaxBavarac
Opet Pukki...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi