Junak trčao po poljubac srpske teniserke, dok mlada zvijezda slavi odlazak na Euro sa kriglom piva

Prvi put od 2000. na Euru

Junak trčao po poljubac srpske teniserke, dok mlada zvijezda slavi odlazak na Euro sa kriglom piva

Edmir Škorić

Fudbalska reprezentacija Slovenije plasirala se na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj pošto je sinoć, u ponedjeljak, pobijedila Kazahstan sa 2:1.

Za ostanak na drugom mjestu grupe i odlazak na Euro Slovencima je bio dovoljan i bod. U Stožicama je sve bilo lakše kada je Šeško u 41. pogodio za 1:1, ali nastala je panika u 48. minuti nakon gola Orazova za 1:1.

Ipak, da se otklone sve dileme, Verbič u 86. minuti donosi Sloveniji pobjedu, pa ona sa Danskom iz grupe H ide dalje, a nakon utakmice u Ljubljani je upriličeno veliko slavlje.

Slovenski junaci zasluženo su proslavili veliki uspjeh. Golman Atletico Madrida i jedan od glavnih junaka reprezentacije, Jan Oblak, našao se u zagrljaju djevojke, srpske teniserke Olge Danilović, koja ga je za sve nagradila poljupcem.

Oglasi

"Slovenija ovo zaslužuje, idemo u Nemačku, ali ne samo da nastupimo, već da tamo budemo konkurentni", rekao je jedan od najboljih golamana Evrope.

"Stvar je ogromnog zadovoljstva i ponosa što smo konačno uspjeli u onome o čemu sam maštao od malih nogu. Ovo je najvažniji meč u mojoj karijeri, mnogo mi znači nastup na Evropskom prvenstvu", objasnio je Oblak.

Slovencima će ovo biti prvi put od 2000. godine igraju na Evropskom prvenstvu. Posljednje veliko takmičenje igrali su 2010. godine kada su nastupili na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, a dugo isčekivanje plasmana na neko veliko takmičenje probudilo je dosta emocija na stadionu "Stožice".

Benjamin Šeško - Pivo, ples i pjesma

Drugi junak i velika zvijezda Slovenije, napadač Leipziga Benjamin Šeško, bio je u epicentru slavlja sa velikom kriglom piva u ruci.

Šeško je ukrao šou, pokazao plesno umijeće i pjevao pjesmu sa navijačima u njegovu čast: "Šeško's on fire".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Selektor Slovenije Matjaž Kek je takođe bio jako sretan, pa je kazao: "Ovo je najljepši poklon koji su momci sami sebi dali, na kraju je pomogla i energija Stožica, ali i cijele Slovenije. Nije bilo lako, ali sretan sam, srectan i ponosan".

Početkom decembra Slovenci će saznati rivale u grupi na Euru, ali definitivno imaju tim koji je spreman za velike stvari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi