Šošić pogodio za bod Radomlja, Beganović strijelac u pobjedi Mure
FOTO: ekipa.svet24.si

Prvenstvo Slovenije

Šošić pogodio za bod Radomlja, Beganović strijelac u pobjedi Mure

A. Beganović

U prvenstvu Slovenije u 12. kolu dobre igre bh. fudbalera.

Utakmicom između Radomlja i Gorice kompletirano je 12. kolo Prve lige Slovenije, a u pomenutom meču nije bilo pobjednika (1:1).

U svojevrsnom derbiju začelja prvenstva Slovenije postignuta su dva gola, a ekipa sa mnogo bosanskohercegovačkih fudbalera i koju s klupe predvodi bh. stručnjak Nermin Bašić, prekinula je niz od tri uzastopna poraza, no ipak Bašić i njegovi izabranici ne mogu biti zadovoljni jer i nakon devet mečeva ne znaju za pobjedu.

Posljednju su ostvarili upravo protiv Gorice i to krajem jula, ali igra iz današnjeg meča ipak im može dati dozu optimizma. Bolje je Radomlje bilo tokom svih 90 minuta, no gosti su prvi stigli do prednosti.

Igrala se 24. minuta kada je Marinić doveo goste do prednosti. No, nisu domaći gubili glavu i nakon trinaest minuta stigli su do izjednačenja. Pogodak, i to svoj prvi u dresu Radomlja postigao je mladi bosanskohercegovački veznjak Madžid Šošić.

Imalo je Radomlje još nekoliko dobrih prilika, no i gosti su prijetili, ali do kraja meča rezultat se nije mijenjao.

Osim Šošića za Radomlje su od prve minute igrali i Stipe Marković i Vedran Vrhovac, dok je priliku s klupe dobio i Nedim Hadžić.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Na kraju dodajmo da se Radomlje nakon 12 odigranih kola nalazi na 8. mjestu sa 11 osvojenih bodova, dok je Gorica mjesto ispod sa dva boda manje. Tabor je posljednji sa osam bodova, a Olimpija prvoplasirana sa 30 bodova.

Podsjetimo i da je i nekadašnji kapiten Slobode, Amar Beganović, u trijumfu Mure nad Celjem, postigao svoj prvi pogodak u prvenstvu Slovenije. Mura je petoplasirana sa 17 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi