Srpski navijač htio unijeti zastavu sa žestokom porukom za cijelu Evropu, na kraju se obrukao

Nije ispalo kako je planirao

Srpski navijač htio unijeti zastavu sa žestokom porukom za cijelu Evropu, na kraju se obrukao

Edmir Škorić

Jedan srpski navijač nakratko je prekinuo meč protiv Danske u 3. kolu Eura, a sve sa željom da prenese "značajnu poruku", no nije uspio u svojoj namjeri.

Srbija je u Njemačkoj ispala nakon grupne faze. Dva boda iz tri meča bila su nedovoljna Orlovima.

Počelo je porazom od Engleske gdje zaista nisu igrali loše, potom je izvučen bod sa Slovenijom golom Luke Jovića u nadoknadi, ali mršavih 0:0 protiv Danaca nije im pomoglo da prođu u osminu finala.

Orlovima su srezana krila, a igrači i selektor Dragan Stojković trpe žestoke kritike iz Srbije, dok je budućnost Piksija na klupi jako upitna i samo je pitanje kada će postati bivši.

U međuvremenu, pojavila se i priča o velikom incidentu i skandalu u Minhenu, kada je Piksi dao prije meča s Danskom igračima slobodan dan, a Vanja Milinković - Savić, rezervni golman, otišao u kafić i tamo se pobio s jednim navijačem.

Oglasi

Telegraf i drugi srpski tabloidi pišu o tome danas, a ova vijest svakako će unijeti nove nemire u ionako razdrmanu reprezentaciju Srbije.

Inače, u meču protiv Danske, što je prošlo nezapaženo do danas, jedan navijač Srbije pokušao je utrčati na teren noseći zastavu na kojoj se nalazi teritorija Kosova i Metohije obojena u boje srpske trobojke s porukom "Nema predaje".

Dok je preskakao reklame, zastava mu je ispala, a on je uspio utrčati na teren, no nije mogao da pokaže Evropi poruku koju je spremio. Na kraju su ga redari uspjeli uhvatiti i izbaciti van. Čini se da se samo obrukao, ali skupio je ipak malo slave zahvaljujući tome što je snimak njegovog utrčavanja postao viralan.

U šali su navijači komentarisali da "bolje trči nego (Aleksandar) Mitrović". "Da ga je Piksi vidio mjesec dana prije, vjerujem da bi igrao protiv Danske", napisao je još jedan navijač.

Oglasi

"Trebali su njega na krilo, momak ima dobru figuru za fudbalera a ima i brzinu sto nasi nemaju odavno", još jedan je od domišljatih komentara na društvenim mrežama.

Piksi otvorio dušu: "Kad ti pijančiš po Augsburgu i po Minhenu, tučeš na treningu..."

Po povratku u Srbiju iz Njemačke dao je izjavu za medije i pokazao je dosta nepoštovanja prema novinarima koji su se tu okupili.

Dobio je pitanje o glasinama da braća Milinković-Savić, te Mitrović i Tadić ne žele igrati za Srbiju dok ne on selektor.

"Te dezinformacije i špekulacije neću da komentarišem. Hoćete da pravite probleme gdje nema problema. Razumijem medije, ovo je idealna prilika. Čekali ste neuspjeh, udarajte, pljujte, vrijeđajte, šta god", rekao je Piksi.

Zatim je poručio novinarima da su samo čekali neuspjeh:

"Čekali ste svi ljudi, nemoj da se lažemo. Po tebi smo loši, po meni nismo loši. Ne možeš da kažeš da momci nisu izgarali, da se nisu borili, a to je najvažnija stvar u sportu."

"Kad ti pijančiš po Augsburgu i po Minhenu i kad se tučeš na treningu, to su su stvari gdje treba da budemo kritikovani", istakao je Piksi, pa ipak povukao ručnu rekavši: "Toga nije bilo."

Top Komentari

SactownCali
POSEREM SE NA SRBIJU VISE
4 0
BosanskaSvedska
Traktor zastava sa 4 t!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi