Slovenija u 90. minuti do pobjede protiv Izraela, remi Poljske i Austrije
Važna tri boda za Slovence

Treća pobjeda zaredom za Slovence

Slovenija u 90. minuti do pobjede protiv Izraela, remi Poljske i Austrije

S. Pašalić

Reprezentacija Slovenije je u 6. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dočekala na svom terenu Izrael i stigla do pobjede rezultatom 3:2.

Slovenci su nakon pobjeda protiv Latvije i Poljske željeli vezati i treću pobjedu zaredom i skočiti na drugo mjesto na tabeli.

Činilo se da bi sve moglo ići po planu kada je Verbić u 43. minuti doveo Sloveniju u vodstvo od 1:0. Ipak, Izraelci u nastavku prave preokret i golovima Natcha i Zahavija stižu do vodstva od 2:1.

Slovenija međutim samo tri minute kasnije stiže do izjednačenja nakon što je Bezjak postigao gol za 2:2.

Kada se činilo da će tim rezultatom utakmica i završiti, Verbić je u 90. minuti postigao gol za 3:2 i na kraju donio svojoj reprezentaciji sva tri boda.

Poljska je nakon poraza u prošlom kolu od Slovenije u gostima sa 2:0 dočekala na svom terenu Austriju s nadom da upiše tri boda, ali je odigrala 0:0.

Ipak, Austrijanci su bolje otvorili meč i imali nekoliko sjajnih prilika, a Marko Arnautović je u 10. minuti pogodio i stativu.

Poljaci su samo pet minuta kasnije također pogodili stativu nakon što je Kamil Grosicki šutirao na gol Austrijanaca.

Domaći su do kraja poluvremena stvorili još nekoliko solidnih prilika, ali se rezultat nije mijenjao.

U nastavku su obje ekipe napadale i pokušavale doći do gola, ali se rezultat ipak nije promijenio pa je ostalo 0:0

Sjeverna Makedonija je upisala važna tri boda na gostovanju kod Latvije rezultatom 2:0.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Goran Pandev je doveo goste u vodstvo u 14. minuti, a samo tri minute kasnije Enis Bardhi je povisio na 2:0. Iako su obje ekipe do kraja imale svoje šanse, rezultat se nije mijenjao.

Poljska je i dalje na prvom mjestu na tabeli u grupi G sa 13 bodova, Slovenija je sada druga sa 11, a Austrija treća sa 10 bodova. Sjeverna Makedonija i Izrael imaju po 8, dok je Latvija bez bodova.

Top Komentari

daca
Neka nemoj da se ugledaju na Sloveniju....I ovakvi smo bolji od njih i oni neće nigdje
1 3
Benjamingst
Kad bi se nasi ugledali na Sloveniju kako se igra I bori 100% bi bili ZMAJEVI PONOVO!!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi