Slučaj Batshuayi je najzanimljivija priča najdosadnijeg "Deadline Day-a"

Šta će biti sa Belgijancem?

Slučaj Batshuayi je najzanimljivija priča najdosadnijeg "Deadline Day-a"

Zadnji dan zimskog prelaznog roka ne donosi nam senzacionalne transfera. Mogao bi se nazvati i veoma dosadnim, ali zato je tu Michy Batshuayi.

Batshuyi je trebao ostati na posudbi u Valenciji do kraja sezone, ali se to ipak neće desiti.

Danas su već pristigle vijesti da je njegov matični klub Chelsea postigao načelni dogovor sa West Hamom i Betisom o posudbi do kraja sezone i mogućem otkupu njegovog ugovora.

Još ranije se 25-godišnji Belgijanac povezivao sa Monacom, Crystal Palaceom i Evertonom, a navodno je bio veoma blizu Karamela i Kneževa, ali niko nije želio realizovati njegov permanentni transfer za 30-ak miliona funti, koliko Chelsea traži za njegov potpis.

Sada se čini da od Batisa i West Hama neće biti ništa, ali se onda u priču upetljao Tottenham. Međutim, Chelsea je Tottenhamu, direktnom konkurentu u PL, tražio osam miliona funti za Batshuayijevu posudbu, pa su Pijetlovi istu odmah otpisali kao realnu opciju.

Ipak Crystal Palace?

Stigle su ubrzo nakon špekulacija o Tottenhamu i vijesti da je Batshuayijeva posudba u Valenciji i zvanično prekinuta, što je nešto što su Šišmiši željeli uraditi još od početka ovog mjeseca.

Kako sada stvari stoje, Batshuayi se vraća u Chelsea, klub u kojem jednostavno na njega ne računaju. Međutim, i to bi se moglo promijeniti, jer su upravo stigle vijesti da je Batshuayi postigao dogovor sa Crystal Palaceom, sa kojim se povezivao i prije nekoliko dana.

Šta će biti sa Michyjem Batshuayijem ostaje da se vidi...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi