Chelsea dogovorio Batshuayijev transfer sa dva kluba?
(Foto: EPA) Batshuayijev ugovor sa Chelseajem važi do ljeta 2021. godine, ali Plavci na sve načine žele pronaći klub kojem bi ga prodali što prije

Everton više nije u priči

Chelsea dogovorio Batshuayijev transfer sa dva kluba?

Michy Batshuayi (25) je navodno trebao preći u Everton, ali je Chelsea "ciljao" na njegovu prodaju, dok su Karamele ipak bile zainteresovane samo za posudbu.

Everton zbog toga nije želio realizovati permanentni transfer belgijskog napadača za 30 miliona funti.

Chelsea će se svejedno pokušati riješiti Batshuyija do kraja prelaznog roka, a Sky Sports sada prenosi da su Plavci postigli načelni dogovor o Batshuayijevom transferu sa dva kluba - West Hamom i Betisom.

Inače, Batshuayi je proveo prvi dio sezone na posudbi u Valenciji, ali za Šišmiše nije nastupio od susreta sa Sporting Gijonom, kada je španski klub pokušao skratiti njegovu posudbu (koja je trebala trajati do kraja sezone).

Sky Sports prenosi i da je West Ham blizu postizanja dogovora sa Celtom o transferu napadača Maxija Gomeza, ali bi isti mogao biti realizovan tek na ljeto, za 40-ak miliona funti. Upravo ta činjenica otvara prostor za "kratkotrajnu saradnju" sa Batshuayijem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za sada nije poznato kakav je dogovor postignut sa Betisom koji je prije nekoliko dana ostao bez napadača Antoinija Sanabrije, pošto je Paragvajac otišao put Genoe.

Također, špekuliše se da je Batshuayijev transfer u Everton propao jer Karamele nisu uspjele prodati Cenka Tosuna.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi