Slučaj Calciopoli: Odbijena žalba Juventusa, naslov prvaka ostaje u posjedu Intera

Stara dama će ipak na kraju ostati bez naslova prvaka iz sezone 2005/2006

Slučaj Calciopoli: Odbijena žalba Juventusa, naslov prvaka ostaje u posjedu Intera

S. Pašalić

Juventusu su 2006. godine nakon afere "Calciopoli" oduzeta dva naslova prvaka i završio je u Seriji B, ali je naknadno oslobođen svih optužbi.

Naslov prvaka za sezonu 2005/2006 je dodijeljen Interu, a nakon što je oslobođen svih optužbi, Juventus se žalio i zahtijevao odštetu od čak 433 miliona eura.

Pored toga Juventus je u drugom postupku zahtijevao da mu se vrati naslov prvaka koji je dodijeljen Interu, a sada je odlučeno da njihova žalba bude odbijena.

To je samo potvrdilo odluku iz 2011. godine iako su se u međuvremenu pojavili novi dokazi. Otkriveno je i kako je Inter bio umiješan u razne radnje protiv Juventusa, ali zbog zastare slučaja nije moguće poduzeti nikakve mjere.

Torinski klub je tražio da im se vrati naslov, ili barem da ne bude dodijeljen Interu, ali od toga na kraju neće biti ništa i naslov će ostati kod Intera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi