Slučaj De Vrij: Da li je Inter odigrao prljavo?

Transfer potvrđen u nezgodnom trenutku

Slučaj De Vrij: Da li je Inter odigrao prljavo?

Holandski stoper Stefan De Vrij će od naredne sezone biti fudbaler Intera, u koji će doći kao slobodan igrač nakon isteka ugovora sa Lazijem.

Iako transfer nije službeno potvrđen od strane Intera, u javnost je, slučajno ili ne, danas procurila informacija da je posao dogovoren i da su Nerazzurri već deponirali njegov ugovor u savezu.

Mnogi smatraju da je Inter odigrao prilično prljavo s obzirom da će u posljednjem kolu Serije A upravo protiv Lazija igrati za četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka, a potvrda transfera o kojem se odavno špekuliše stigla je u vrlo nezgodnom trenutku za Lazio.

Čini se da je informacija o De Vrijovom potpisu za Inter pokušaj destabilizacije Lazija uoči dvije ključne utakmice u sezoni, a navijači ovog kluba po društvenim mrežama uveliko diskutuju da li Inzaghi treba uvrstiti sjajnog Holanđanina u ekipu protiv svog budućeg kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bilo kako bilo, posljednja vijest iz Italije daje jednu novu dimenziju utakmici Lazija i Intera, koji su oduvijek bili u odličnim odnosima koji bi sada mogli biti narušeni, makar privremeno.

Inače, Stefan De Vrij je ove sezone najefikasniji defanzivac u Seriji A sa šest postignutih golova, a sa Interom je dogovorio petogodišnju saradnju i godišnju platu 4.2 miliona eura.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi