Službeno: Ademola Lookman potpisao za Everton

Mladi napadač sitgao na Goodison

Službeno: Ademola Lookman potpisao za Everton

Midhat Šljivak

Mladi napadač Ademola Lookman (19) novi je igrač Evertona.

Ovaj 19-godišnjak je danas potpisao ugovor na četiri i po godine s Karamelama, a u redove tima s Goodison Parka dolazi iz Charlton Athletica.

Lookman je ovom timu plaćen 10 miliona funti, pa je tako postavio rekord kao najskuplje plaćeni fudbaler League One u povijesti.

Ovo će svakako biti veliki skok u karijeri za ovog mladog fudbalera, koji će treći rang engleskog fudbala zamijeniti terenima Premiershipa.

Lookman je kompletnu omladinsku karijeru proveo u Charltonu. Član prvog tima je postao sa samo 17 godina, a ove sezone je postigao pet pogodaka u 21 nastupu za ovaj klub.

Ukupno je u karijeri za Charlton postigao 10 golova u 45 nastupa, a nastupao je i za omladinske selekcije Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored pasoša ove zemlje, posjeduje i pasoš Nigerije, odakle su mu porijeklom roditelji.

Interesantno, Lookman dolazi iz dobro poznatog dijela Londona, siromašne četvrti Peckhama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi