Službeno: Aogo potpisao za Stuttgart

Pronašao novi klub

Službeno: Aogo potpisao za Stuttgart

D. Rakanović

Doskorašnji fudbaler Shalkea Dennis Aogo potpisao je ugovor sa ekipom Stuttgarta. 

Ovaj 30-godišnjak je sa čelnicima kluba dogovorio dvogodišnju saradnju.

Aogo nakon potpisivanja ugovora nije krio zadovoljstvo. 

"Nije mi trebalo mnogo vremena da razmislim o ponudi Stuttgarta, veoma sam sretan što se transfer uspješno završio.  Veoma sam motivisan i jedva čekam da počnem trenirati sa ekipom. Tokom karijere više puta sam igrao na ovom stadionu, tako da znam da je uvijek nevjerovatna atmosfera. Ovo je također bio važan faktor u odluci da pređem u Stuttgart", rekao je Aogo, prenosi službena stranica kluba. 

Aogo je najveći dio svoje karijere proveo u HSV-u, a pored toga nastupao je za Schalke i Freiburd. Za nacionalnu selekciju Njemačke debitova je 2010. godine i upisao je 12 nastupa. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prošle sezone je u dresu Shalkea u Bundesligi nastupio na samo sedam utakmica, dok je u Evropskoj ligi upisao pet nastupa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi