Službeno: Brighton doveo pojačanje iz Valencije

Ryan potpisao ugovor

Službeno: Brighton doveo pojačanje iz Valencije

Novi engleski premierligaš Brighton & Hove Albion doveo je u svoje redove Mata Ryana iz Valencije. 

Na zvaničnoj stranici ovog kluba je objavljeno kako je postignut dogovor sa Valencijom o transferu Mata Ryana, koji će se 'Galebovima' priključiti u julu. 

Ryan je potpisao ugovor na pet godina i na Falmer stadionu bi trebao biti prvi golman, s obzirom da će sadašnja "jedinica" David Stocdale najvjerovatnije napustiti klub. 

"Zadovoljan sam što smo uspjeli da dovedemo Ryana. Mislim da će on biti sjajno pojačanje i da će nam biti od pomoći u sezonu u kojoj prvi put igramo Premier ligu. Za nekog njegovih godina on ima veliko iskustvo, igrao je u najjačim ligama u Australiji, Belgiji i Španiji", kazao je menadžer kluba Chris Hughton. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Australijanac je drugi dio prošle sezone proveo na posudbi u Genku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti