Službeno: Bruno Akrapović preuzeo RNK Split

Bivši bh. reprezentativac

Službeno: Bruno Akrapović preuzeo RNK Split

Nekadašnji bh. reprezentativac Bruno Akrapović i službeno je preuzeo klupu RNK Split. 

Akrapović, koji je posljednji angažman imao u makedonskoj Škendiji, dogovorio je sve uslove sa Splitovim predsjednikom Slavenom Žužulom i u nastavku sezone će imati zadatak da spasi klub od ispadanja iz HNL-a. 

"Svi moramo pozitivno razmišljati, jer ćemo samo tako preokrenuti stvari u svoju korist. Vjerujem da ovaj igrački kadar može izboriti opstanak, samo igrači u to moraju vjerovati", izjavio je Akrapović nakon potpisivanja ugovora. 

Otkrio je Akrapović i kako to da je prihvatio doći u klub iz kojeg svi bježe glavom bez obzira. 

"Finansijski problemi me uopšte ne zanimaju. Igrači dobro znaju za to i novac ne prihvatam kao problem. Volim nogomet iz dna duše. Možete me zvati u tri ujutro da zaigramo nogomet i ja ću vam se odazvati. Problemi me ne interesuju. Najveći problem je što se stalno priča o problemima, a ja tražim rješenja."

Uzimajući u obzir bogatu igračku karijeru, Akrapović nije ime koje je nepoznato u Hrvatskoj. U prošlosti je, između ostalog, imao priliku nastupati za Kickers Offenbach, Energie Cottbus i Wolfsburg, a bio je i reprezentativac BiH. 

Kao trener vodio je Mosor, Val, Solin, Neretvu, gibraltarsku Evropu i Škendiju iz Makedonije, što mu je bio posljednji angažman. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije