Službeno: Craig Shakespeare novi menadžer Leicestera!
Foto: EPA

Klub potvrdio

Službeno: Craig Shakespeare novi menadžer Leicestera!

Midhat Šljivak

Aktuelno prvak Engleske ekipa Leicestera dobila je danas novog menadžera.

Očekivano, posao je dobio Craig Shakespeare, čovjek koji je bio privremeno rješenje nakon što je otkaz dobio Claudio Ranieri.

Iako se očekivalo kako će neko poznato ime preuzeti Lisice, rukovodstvo prvaka je odlučilo da ukaže povjerenje 53-godišnjem Shakespeareu, kojem je ovo prvi samostalni posao u karijeri.

Ovaj menadžer je vodio Leicester u dvije utakmice gdje je tim igrao zaista sjajno, te je savladao Liverpool i Hull City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako su prvaci bar na kratko pobjegli iz opasne zone, ali još je veliki put pred njima.

Trenutno je Leicester na 15. mjestu Premiershipa sa 27 bodova, tri više od Hulla koji je za sada na mjestu koje vodi u niži rang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi