Službeno: Napoli potpisao El Kaddourija

Mazzarri želi dužu klupu

Službeno: Napoli potpisao El Kaddourija

Ekipa Napolija dovela je u svoje redove potencijalnog belgijskog reprezentativca Omara El Kaddourija, sada već bivšeg člana Brescije.

Tačnije, Napoli je otkupio drugu polovinu vlasništva koju je posjedovala Brescija za zasada neutvrđeni iznos. Trener Walter Mazzarri želio je malo produžiti svoju klupu uoči početka nove sezone, pa se odlučio za talentovanog Belgijanca.

 

"El Kaddouri je važan igrač za nadolazeću sezonu, ali i budućnost. Trebala mi je ravno minuta da se dogovorim s predsjednikom Brescije Ginom Corionijem oko transfera, te još dodatna da s El Kaddourijevim menadžerom, Minom Raiolom, dogovorim lične uvjete", rekao je predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

22-godišnji El Kaddouri je ponikao u Anderlechtovoj fudbalskoj akademiji, a klub je napustio u ljeto 2008. godine kada je potpisao za spomenutu Bresciju. Prošle je sezone nastupio u 38 utakmica talijanske Serije B, te upisao sedam pogodaka i četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti