Službeno: Neville na klupi engleskih Lavica
EPA

Novi angažman za nekadašnjeg igrača Crvenih đavola

Službeno: Neville na klupi engleskih Lavica

E. Ganibegović

Bivši nogometaš Manchester Uniteda i Evertona Phil Neville večeras je zvanično postao selektor engleske ženske fudbalske reprezentacije.

Neville na klupu engleskih Lavica stiže kao zamjena za Marka Sampsona, koji je Englesku vodio do trećeg mjesta na SP u Kanadi 2015. godine.

Sampson je smijenje u septembru 2017. godine, kada je utvrđeno da se neprimjereno ponašao prema igračicama.

Nakon što je službeno sjeo na klupu Lavica, Phil je rekao kako mu je velika čast, te kako želi da nastavi graditi ekipu kako bi sa njom napravio velike rezultate.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Velika mi je čast što mogu da vodim Englesku. Sa trenerskim timom, koji ćemo uskoro predstaviti, nastavit ćemo da gradimo na velikom napretku, koji je postignut posljednjih godina. Ovaj sastav je na granici velikog uspjeha i nečeg posebnog, a ja želim da ih odvedem na viši nivo", rekao je Neville.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti